İki Kişinin Organları 8 Hastaya Umut Oldu - Son Dakika
Sağlık

İki Kişinin Organları 8 Hastaya Umut Oldu

İki Kişinin Organları 8 Hastaya Umut Oldu

Bursa ve Çanakkale'de, beyin ölümü gerçekleşen 2 kişinin organları, 8 hastaya umut oldu.

24.01.2014 04:02  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa ve Çanakkale'de, beyin ölümü gerçekleşen 2 kişinin organları, 8 hastaya umut oldu.

Beyin kanaması geçirdiği için Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İsmet Şahin (73) ile yüksekten düşme sonucu ağır yaralanan ve Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ramazan Birol'un (45), beyin ölümü gerçekleşti.

Hastane yetkilileri, organ bağışı konusunda ailelerle görüştü. Ailenin organ bağışını kabul etmesi üzerine Bursa Acıbadem Hastanesi'nden uzman doktor Mahmud Esad Danışoğlu başkanlığındaki ekip, Şahin'in 2 böbreği ve karaciğerini 3 saat süren operasyonla aldı.

Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailelere organ nakli için teşekkür ederek, yakınlarının örnek bir davranış sergilediğini belirtti.

Şahin'den alınan karaciğeri ve iki böbreği Bursa Acıbadem Hastanesi'ne, Çanakkale Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Birol'un ise kalbi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, karaciğeri İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne, böbreklerinden biri Bursa Acıbadem Hastanesi'ne, diğer böbreği ve korneaları Uludağ Üniversitesi'ne gönderilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık İki Kişinin Organları 8 Hastaya Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement