İki Yıl Sonra Güneşi Gördü - Son Dakika
Yerel

İki Yıl Sonra Güneşi Gördü

İki Yıl Sonra Güneşi Gördü

Aydın’ın Söke İlçesine bağlı Bağarası Çavdar Mahallesi’nde yaşayan 50 yaşındaki Mehmet Ayrılmaz Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yardımları ile 2 yıl sonra güneşi gördü.

06.09.2014 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Söke İlçesine bağlı Bağarası Çavdar Mahallesi'nde yaşayan 50 yaşındaki Mehmet Ayrılmaz Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yardımları ile 2 yıl sonra güneşi gördü. İki yıl önce geçirdiği felç nedeniyle yatağa bağımlı kalan ve ağır kiloları nedeniyle akülü sandalyesi olmadığı için evinden dışarı çıkarılamayan Mehmet Ayrılmaz'a Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından gönderilen akülü sandalye teslim edildi.

Yaklaşık 120-130 kiloluk eşini normal tekerlekli sandalye ile taşıyamadığı için iki yıldır evden dışarı çıkaramadığını belirten Mehmet Ayrılmaz'ın eşi Ayşe Ayrılmaz, "İki yıldır çalmadık kapı bırakmadık. Aydın ve civarında ulaşabildiğimiz belediye ve çeşitli kurumlara müracaat ettik. Hiç birinden olumlu cevap alamadık. Tam umutlarımızın tükendiği sırada İstanbul'dan Fatih Belediyesi'nin bizi sahip çıkmasına çok sevindik. Allah Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'den razı olsun" diye konuştu.

İki yıldır evden dışarı çıkamayan 50 yaşındaki Mehmet Ayrılmaz, ilk defa akülü sandalyesi sayesinden evden çıkıp güneşi gördü.

Felç olduğu için kendi başına hiçbir şey yapamayan ve konuşma kabiliyetini bile kaybeden eşini kilosu çok fazla olduğu için taşımakta güçlük çektiğini ve iki yıldır evden dışarı çıkaramadığını belirten Ayşe Ayrılmaz, artık eşi ile dolaşabileceğini ve en azından konum komşu ziyareti yapabileceklerini söyledi.

Konuşmadığı için duygularını işaretlerle ifade etmeye çalışan Mehmet Ayrılmaz iki yıl aradan sonra akülü sandalye ile dört duvar arasından kurtulup evin önünde dolaşmanın mutluluğunu yaşadı. Ayrılmaz'ın ilk isteği ise akülü sandalyesi ile aynı köyde yaşayan ve iki yıldır ziyaret edemediği annesinin evine gitmek oldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İki Yıl Sonra Güneşi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement