İkinci Göz: Türkiye'den Kadın Fotoğrafçılar Sergisi Açılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

İkinci Göz: Türkiye'den Kadın Fotoğrafçılar Sergisi Açılacak

İkinci Göz: Türkiye\'den Kadın Fotoğrafçılar Sergisi Açılacak

Fotoğrafçı Semiha Es'e armağan olarak düzenlenen İkinci Göz: Türkiye'den Kadın Fotoğrafçılar sergisi, Sismanoglio Megaro'da ziyarete açılacak.

31.10.2013 12:44  Güncelleme: 12:47

Türkiye'nin ilk gezi ve savaş fotoğrafçısı Semiha Es'e armağan olarak düzenlenen "İkinci Göz:  Türkiye'den Kadın Fotoğrafçılar" sergisi, 29 Kasım'da Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na bağlı Sismanoglio Megaro'da ziyarete açılacak.

Başkonsolosluktan yapılan açıklamaya göre, sergi, İstanbul Kadın Müzesi (İKM), Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM) ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu'nun ortak çalışmasıyla İstanbul'da yapılacak Semiha Es-Uluslararası Kadın Fotoğrafçılar Sempozyumu'nun paralel etkinliği olarak düzenlenecek.

Sergide, Semiha Es'in çeşitli ülkelerde ve dönemlerde çektiği 30'a yakın fotoğrafı ile Türkiye'nin yaşayan kadın fotoğrafçıların yapıtlarından bir seçki yer alacak. Sergi, Es'in Türkiye fotoğraf tarihine olan katkısı ortaya koymayı, Türkiye'de 1980 sonrasında önemli bir bilgisel ve sanatsal birikim oluşturan kadın sanatçı potansiyelini görünür kılmayı, kadın sanatçıları tanıtmayı hedefliyor.

Ahu Antmen ve Laleper Aytek'in küratörlüğünde hazırlanan sergi, 5 Ocak 2014'e kadar ziyarete açık olacak.

Sergide yer alan eserler, kitap olarak da yayımlanacak.

Caz piyanisti ve besteci Ayşe Tütüncü, İstanbul Kadın Müzesi sürekli sergisinin fotoğraf kategorisindeki 4 fotoğrafçı anısına, hikayelerinden esinlenerek bestelediği eserini ilk kez "İkinci Göz: Türkiye'den Kadın Fotoğrafçılar" sergisinin açılış kokteylinde Sismanoglio Megaro'da çalacak.

Müziğin temasını, ilk profesyonel Müslüman kadın fotoğrafçı Naciye Hanım (1881-1970), Türkiye'nin ilk profesyonel Ermeni kadın fotoğrafçısı Maryam Şahinyan (1911-1996), Türkiye basınının ilk kadın gezi ve savaş fotoğrafçısı Semiha Es (1912-2012) ve Türkiye basınının ilk profesyonel kadın foto muhabiri ve aynı zamanda ilk profesyonel Rum kadın fotoğrafçı Eleni Küreman oluşturuyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İkinci Göz: Türkiye'den Kadın Fotoğrafçılar Sergisi Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement