İl Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, ’Geç kalmayın genç gelin’ sloganıyla cami ve gençlik buluşması düzenlediklerini belirterek, "İlk buluşmamıza 2 bin genç bekliyorduk, 10 bin gencimizle buluştuk" dedi.

28.11.2014 15:40

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, 'Geç kalmayın genç gelin' sloganıyla cami ve gençlik buluşması düzenlediklerini belirterek, "İlk buluşmamıza 2 bin genç bekliyorduk, 10 bin gencimizle buluştuk" dedi.

İl Müftüsü Maraşlıgil, "Camilerimiz bizim her şeyimizdir. Toplayıcı olan mekanlardır. Tema gereği gençlerle camide buluşma biliyorsunuz 19 Ekim Pazar sabahında biz Kayseri'deki gençlerimizle Hunat Camii'nde buluştuk. Doğrusu şunu açık yüreklilikle söylemek isterim ki 2 bin kadar bir genç bekliyorduk. 10 bin gençle camimiz tıklım tıklım doldu ve taştı. Bizden bu konu hakkında çok talepler oldu bu alayı yenileyelim ve tekrarlayalım diye. Başkanlığımızda bu olayı bizden periyodik hale getirmemizi istedi. Gençlerimizin, büyüklerimizin, velilerimizin talepleri var. Bizde 30 Kasım 2014 Pazar günü yine Hunat Camii'nde sabah namazında gençlerimizle buluşuyoruz" dedi.

Umre kayıtları ile ilgili olarak ise Maraşlıgil, "Umre kayıtlarımız devam ediyor. İlk defa 26 Aralıkla 1 Ocak arasında ilk seferlerimiz başlayacaktır. Yine her sene olduğu gibi bu umre ziyaretlerinde 3 kategori düzenlenmiştir. Otel tipi var, normal tip var birde ekonomik tipler vardır. Otel tiplerine iş adamları düşünüldü ya da zamanı kısa olanalar düşünüldü. 7 ile 10 günlük olmak üzere, 2 süre halinde gelip gidecekler. Normal tiplerimiz 14 gün sürecek ve ekonomik tiplerimizde 24 günlük süre sayılacaktır. Bu sene umreye gidişler dolar cinsinden olacak. Sömestr tatilinde öğretmen, öğrenci ve velilere geçen yıllarda olduğu gibi turlar düzenlenecek. Bir öğrenci için bir umre süreci 1000 dolar olacaktır. Kayıtlarımız da son sürat devam ediyor" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement