İl Müftüsü Turan Haber Atölyesinin Konuğu Oldu - Son Dakika
Güncel

İl Müftüsü Turan Haber Atölyesinin Konuğu Oldu

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Basın İlan Kurumu tarafından düzenlenen yeni nesil gazetecilik eğitim programında haber atölyesinin konuğu oldu.

16.03.2017 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Basın İlan Kurumu tarafından düzenlenen yeni nesil gazetecilik eğitim programında haber atölyesinin konuğu oldu.

Bursa'da medya alanında istihdamı artırmak, yeni nesil gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen eğitim programında konuşan Turan, "Kalemler, hakikatin ve adaletin kılıcı olmalı. Medya dini içeriklerini üretirken doğru kaynaktan beslenmelidir." dedi.

Din konusunun teknik bir alan olduğunu, toplumun bu alanda bilgilendirilirken son derece hassas olunması gerektiğini ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Din hususunda içerik üretirken mutlaka danışın. Doğru kaynaklardan bilgi alın. Aksi halde toplumda derin yaralara sebebiyet verebilirsiniz. Ülkemizde resmi statüsü olan makamlar din ile ilgili bir araştırmanızda size en doğru kaynağı ve bilgiyi sunacaktır. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler olarak din açısından kimin ne bilgiye ihtiyacı varsa kaynaklarıyla birlikte sunmaya hazırız."

Geçmişte medyada yaşanan bazı olayların toplumun kafasını karıştırdığını ve ortaya gülünç durumların çıktığını vurgulayan Turan, bunları önüne geçilmesi için basının önemli görev üstlendiğini söyledi.

Yaşanan olayların bazılarını hatırlatan Turan, "Bu senede Kurban bayramı hac mevsimine denk geldi. 'Horozdan da kurban olur' gibi haberleri bu toplum gülerek takip etti. Şu unutulmasın ki, bizim toplumumuz en zor zamanlarında sığındığı tek makam dindir, Kur'andır, Hazreti Peygamberin sünnetleridir. Ülke olarak 15 Temmuzu hep birlikte yaşadık. Bu millet medyanın doğru duruşu ve minarelerden yükselen sela sesiyle ülkesine, milletine sahip çıktı. Maalesef 28 Şubat sürecinde medya doğru bir sınav veremediği için çok ağır faturalar ödemek zorunda kaldık." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İl Müftüsü Turan Haber Atölyesinin Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement