İl Özel İdaresi'nden 17 Akülü Sandalye Daha - Son Dakika
Yerel

İl Özel İdaresi'nden 17 Akülü Sandalye Daha

İl Özel İdaresi\'nden 17 Akülü Sandalye Daha

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 15 bin engelli yakınına yaklaşık asgari ücret tutarında maaş ödendiğini ve böylece engelli kişilerin ailelerine yük olmadığını söyledi.

05.08.2013 15:38  Güncelleme: 15:45

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 15 bin engelli yakınına yaklaşık asgari ücret tutarında maaş ödendiğini ve böylece engelli kişilerin ailelerine yük olmadığını belirtti.

İl Özel İdaresi Bütçesi tarafından sağlanan 2. akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreni Yedipınar Engelliler Parkı'nda gerçekleşti.

17 kişiye akülü sandalyenin dağıtıldığı törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Adana'da 15 bin engelli yakınına yaklaşık asgari ücret tutarında maaş ödendiğini belirterek "Engelli vatandaşlarımızın ailelerine yük olması maddi açıdan onlar için müşkülat teşkil etmesi ortadan kaldırılmıştır. Artık engelli vatandaşlarımızda aile bütçesine katkı sağlayan bireyleri arasında yerini almıştır" dedi.

Bütün ihtiyacı olan engellilere araçlarını sağlamak ve bu suretle onların günlük hayatına olumlu katkı sağlamak için çalıştıklarını söyleyen Vali Coş, "Başbakanımızın talimatlarıyla hükümetimizin bütün birimlerine baktığımız zaman engelli vatandaşlarımızın engellerinin ortadan kalkması, günlük hayatta daha uyum içerisinde diğer insanlarla birlik beraberlik içerisinde olabilmeleri ve günlük hayata daha çok katılabilmeleri için ve onların ihtiyaç duyduğu her türlü hususların giderilmesi açısından çalışmalar yapılmıştır. Bunların içerisinde ilgili yasaların düzenlenmesinden tutun sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyulan bakım hizmetlerinin teminine kadar bütün imkanlarının sağlanması sayın Başbakanımızın talimatlarıyla gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

Akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan İl Müdür Vekili Hacı Ali Ünal ise "Kimsesizlerin kimi" olma prensibi ile hareket ettiklerini belirterek "Engelli vatandaşlarımıza engelli kartı çıkarılarak pozitif ayrımcılıktan faydalanmaları sağlanmıştır. 209 engelli vatandaşımızın ise yatılı özel bakım merkezlerinde bakım ve barınmaları sağlanmaktadır. Bakanlığımız engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan hukuksal düzenlemeler ile her geçen gün daha çok ihtiyaç sahibinin yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmaktadır" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Özel İdaresi'nden 17 Akülü Sandalye Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement