İlker Çağlayan ile Yağ Yakımında Doğru Bildiğimiz Yanlışlar - Son Dakika
Kültür Sanat

İlker Çağlayan ile Yağ Yakımında Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

İlker Çağlayan ile Yağ Yakımında Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Beslenme uzmanı ve yoga eğitmeni İlker Çağlayan, 29 Kasım'da CreAtolye'de sizlerle..."Bu workhop'taki bilgiler sizi çok ama çok şaşırtacak.

29.11.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beslenme uzmanı ve yoga eğitmeni İlker Çağlayan, 29 Kasım'da CreAtolye'de sizlerle...

"Bu workhop'taki bilgiler sizi çok ama çok şaşırtacak. Habit markasının kurucusu, personel trainer, sporcu, beslenme uzmanı ve yoga eğitmeni İlker Çağlayan, CreAtolye'de 29 Kasım tarihinde sizlerle buluşuyor ve son araştırma sonuçları ışığında yağ yakımı konusunda daha önce doğru olarak bilgiğiniz yanlışları sizlerle paylaşıyor.

Birçok değerli bilgi, sağlıklı ikram ve yemek tarifi de cabası!"

Kahvaltı yapmalı mı, yapmamalı mı?

Ara öğünler iyi mi, kötü mü?

Yağ yakımı için kardiyo gerekli mi?

Sağlıklı sandığımız besinler gerçekten masum mu?

Tatilden kilo almadan dönme taktikleri

İlker Çağlayan Hakkında:

Kariyerine asıl reklam yazarı olarak başladı ancak fitness'a duyduğu ilgiden dolayı ilk personal trainer sertifikasını 18 yıl önce ACE (American Council on Exercise)' dan aldı. Reklam yazarlığı boyunca uzun yıllar ilaç firmaları ile çalıştı ve tıp dünyasında bilimsel literatürleri tarama alışkanlığı ve yeteneği kazandı. ISSA (International sports science association) dan sporcu beslenmesi uzmanı setfifikası aldı. Yıllar boyunca hemen hemen tüm diyet ve antrenman programalarını kendi üzerinde denedi ve yağ kas oranı, kan değerleri, uygulanabilirlik ve ruhsal durum gibi sonuçları kayıt altına aldı. ABD ve Kanada'dan aldığı eğitimler ona güç, rekabet, performans, yağ yakımı, kas kazanımı konularında çok değerli bilgiler verdi. Ardından bir sene Çin'e gitti ve Shanghai'da yaşadı. Kültürünü ve alışkanlıklarını çok merak ettiği bu ülkede altı ay hızlandırılmış kursa giderek Çince öğrendi. Burada zaten çok ilgi duyduğu yemek kurslarına, TCM (Geleneksel Çin Tıbbi), taoist beslenme, tai chi kurslarına gitti. Özellikle Geleneksel Çin Tıbbı onu çok etkiledi. Geleneksel Çin Tıbbı'ndan doktorlar insanlar sağlıklıyken para alırlar, sağlıkları bozulduğunda para almayı keserlemiş. Bu önleyici tıp felsefesi, beslenmenin bu yönüyle ilgilenmesini sağladı ve kendini bu konuda geliştirmeye başladı. Batı tarafında beslenmenin güç, rekabet, performans ve biraz da estetik tarafını öğrenmişken, doğuda hastalıksız yaşam, ilaçsız yaşam, anti-aging ve yin yang felsefesi ile dengeleri bulma konularını öğrendi. Ardından Türkiye'ye döndü ve batı ve doğunun kendince iyi olan yanlarını sentezleyip "habit" adındaki markayı kurdu. Bugün Habit ile glutensiz, şekersiz, kan şekerini yükselten karbonhidrati çermeyen, alkali ve tamamen doğal yemeklerle ve paketli ürünlerle insanların kötü beslenme alışkanlarını iyileriyle değiştirmeye çalışıyor.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat İlker Çağlayan ile Yağ Yakımında Doğru Bildiğimiz Yanlışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement