İlköğretim Haftası Aliağa'da Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

İlköğretim Haftası Aliağa'da Törenle Kutlandı

Aliağa ilçesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Atatürk İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.

28.09.2015 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa ilçesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Atatürk İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.

İlköğretim Haftası etkinlikleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse'nin Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. Tören, daha sonra Atatürk İlkokulunda devam etti. Törene, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, "Kendimizi bilgili donanımlı yetiştireceğiz, çok çalışacağız, çok kitap okuyacağız kendimiz için, ailemiz için ve ülkemiz için çok daha faydalı olacağız" dedi.

Son günlerde ülkemizde yaşanan olaylara değinen Kaymakam Bayram Yılmaz, şöyle konuştu: "Ülkemizde huzursuzluk yaşanıyor, canlar yanıyor, çocuklar yetim kalıyor, umarız ve dileriz ki bu sıkıntılı olaylar biran önce sona ersin. Ülkemiz huzura kavuşsun, insanımız huzura kavuşsun. Çünkü bu ülkede yaşayan insanların birbirleri ile alıp veremeyeceği bir konu yoktur. Kimsenin birbirleri ile sıkıntısı yoktur. Ancak biraz daha bilinçli biraz daha uyanık olmamız gerekiyor. Bu vesile ile Aliağa'da da son dönemde bir şehidimiz oldu. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, ilçemize ve ülkemize başsağlığı diliyorum."

Yılmaz, konuşmasında, 2015-2016 eğitim öğretim yılının tüm çocuklarımız için, Aliağa için, İzmir için, tüm ülkemiz için hayırlar, huzurlar ve başarılar getirmesini diledi.

Bir ülkenin kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergelerinden birini o ülkenin eğitime verdiği önem ve eğitim sistemi olduğuna vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, şunları söyledi: "Nitelikli bir eğitim bir milleti geri kalmışlıktan kurtarır, modern ileri aydın bir toplum haline getirir. Günümüz dünyasında ülkeler bilgi ve teknoloji toplumu olmak ve birbirlerine üstünlük sağlamak yolunda çok hızlı bir değişim yaşamaktadır. Kalkınmış ve modern ülkeler, eğitim sistemlerini yenileme ve gözden geçirme ihtiyacı duymaktadır. Günümüz eğitim sisteminde bireyler bilgi aktarmak, bilgi yükleme yerine bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi çok iyi kullanabilen, dinamik, öz güveni gelişmiş soran, sorgulayan, kendisini ifade edebilen sağlıklı bir nesil yetiştirmeyi amaçlanmış artık sadece alan kullanan, koyulan kurallara uyan bir ülke yerine üreten ve satan, kural koyan en gelişmiş ülkeler arasında yer alan bir ülke olma hedefimiz vardır."

Tören, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuyup protokolün sınıfları ziyaretleriyle son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlköğretim Haftası Aliağa'da Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement