İlkokul Öğrencileri Gazete Yönetimi Devraldı - Son Dakika
Güncel

İlkokul Öğrencileri Gazete Yönetimi Devraldı

İlkokul Öğrencileri Gazete Yönetimi Devraldı

Konya'da bölgesel yayın yapan 'Anadolu'da Bugün' gazetesi çalışanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle görevlerini bir günlüğüne ilkokul öğrencilerine devretti.

22.04.2016 14:00

Konya'da bölgesel yayın yapan 'Anadolu'da Bugün' gazetesi çalışanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle görevlerini bir günlüğüne ilkokul öğrencilerine devretti. Gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği, Yazı İşleri Müdürlüğü, muhabirlik, sayfa tasarım gibi görevlerini devralan Cahit Zarifoğlu İlkokulu öğrencileri, 23 Nisan günü çıkacak olan gazeteye katkı sağladı. Hazırlanan sayfalarda öğrencilerin yaptıkları röportaj, haber ve şiirlere yer verildi.

Gazetenin sahibi Ahmet Baydar, "Bizler de bu özel günde Anadolu'da Bugün Gazetesi olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza görevlerimizi bırakıyoruz. Çocuklarımız bugüne kadar hep bizim yapmış olduğumuz haberleri okudular veya izlediler. Bir günlüğüne de olsa görevlerimizi onlara devrederek haberleri onların yapmasını istedik" dedi.

MESLEĞİ SEVDİRMEK İSTEDİK

Çocuklara gazetecilik mesleğini sevdirmek ve bir gazetenin nasıl hazırlandığı göstermek için projeyi hazırladıklarını belirten Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Ekmekçioğlu da, çalışanlar olarak koltuklarını öğrencilere devrettiklerini söyledi. Emekçioğlu, "Öğrencilerin hazırladıkları haber, şiir ve röportajları yarın çıkacak olan sayfalarımıza yerleştirdik. Yarın çıkacak olan gazetemizde çocukların alın teri ve emeği var" diye konuştu.

'BU TÜR PROJELERE İHTİYAÇ VAR'

Cahit Zarifoğlu İlkokulu Müdürü Murat Kılıç gazete yönetimine teşekkür ederken, şunları söyledi:

"Geleceğimize değer katacak güzel çocuklarımızın yetişmesi için bunun gibi projelere ihtiyacımız var. Çocuklarımız bunun gibi projelerle yetiştiği zaman bu ülkenin teminat altına alındığını rahatlıkla söyleyebileceğiz."'

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlkokul Öğrencileri Gazete Yönetimi Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement