İlkokul Öğrencilerine Sağlık Taraması - Son Dakika
Yerel

İlkokul Öğrencilerine Sağlık Taraması

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Balışeyh Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik sağlık taraması yapıldı.

28.11.2013 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Balışeyh Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik sağlık taraması yapıldı.

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş,  etkinlikte yaptığı konuşmada, çocuklarda görülen anemi hastalığının öğrencilerde okul başarısını azalttığını söyledi.

Güngüneş, sağlık taramasında öğrencilerin ağız ve diş sağlığı bakımı ile hemoglobin taraması ve flor vernik uygulamasının yapıldığı bildirildi.

Amaçlarının çocukların okul başarısı üzerinde etkili olan olumsuzlukları engelleyebilmek olduğunu söyleyen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Güngüneş, şöyle konuştu:

"Okul çağı çocukları üzerinde yapılan çalışmalarda demir eksikliğine bağlı kansızlık sonucu okul başarılarının ciddi anlamda etkilendiği tespit edilmektedir. Ancak sebebinin bulunmasında gecikildiğini ya da sebep sonuç ilişkisi kurulamadığını bilmekteyiz. Tanısı ve tedavisi bu kadar kolay olan bir patoloji için sadece izlemek yerine sahaya çıkmaya karar verdik. Balışeyh Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın vermiş olduğu destek sayesinde ilçe Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okul taramalarına bu parametreyi de eklemeyi uygun gördük. Yaptığımız tarama sonucunda tespit edilen anemili çocukları aile hekimlerimiz vasıtasıyla 3 aylık tedaviye alarak sonuçları yeniden değerlendireceğiz."

Sağlık taraması etkinliğinde, Prof. Dr. Dülgergil'in projesi olan çocuklara ağız ve diş sağlığı eğitimi, anaokulu çocuklarına yönelik florlu vernik uygulaması ile ilçe Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından verilen hijyen eğitimi konusu yer aldı.

Balışeyh Şehit Sezai Ergül ilkokulunda düzenlenen sağlık taraması etkinliğine, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, KÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Güngüneş ile diğer yetkililer katıldı.

Etkinlik, öğrencilere diş fırçası ve temizlik ürünleri dağıtılmasının ardından son buldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlkokul Öğrencilerine Sağlık Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement