İmamın Cenaze Namazını Kıldırmadığı İddiası - Son Dakika
Güncel

İmamın Cenaze Namazını Kıldırmadığı İddiası

Diyanet-Sen Kayseri Şubesi, Pınarbaşı ilçesi Kurttepe mahallesindeki camide görevli imamın hayatını kaybeden bir vatandaşın cenaze namazını kıldırmadığı iddiası üzerine görevden alınmasına tepki gösterdi.

20.06.2016 15:51

Diyanet-Sen Kayseri Şubesi, Pınarbaşı ilçesi Kurttepe mahallesindeki camide görevli imamın hayatını kaybeden bir vatandaşın cenaze namazını kıldırmadığı iddiası üzerine görevden alınmasına tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, şube binasında yaptığı açıklamada, 16 Haziran'da meydana geldiği öne sürülen olaya ilişkin Diyanet-Sen Kayseri Şubesi üyesi olan imam Zafer Gevrek ile görüştüklerini söyledi.

Cenaze namazı kılınmadığı iddia edilen kişinin köyde bir mecliste Hz. Peygamber'e küfür ve hakaret ettiğini öğrendiklerini belirten Kaşıkçıoğlu, "Üyemiz Zafer Gevrek olayın olduğu mecliste adı anılan şahsa yanlış yaptığını, peygambere hakaret etmenin doğru olmayacağını anlatmasına rağmen, Durmuş Çavuş'un küfründe ısrar etmesi üzerine adı anılan mecliste üyemiz 'bu vatandaş vefat ederse küfrüne ısrarla devam etmesinden dolayı cenazesini' kaldıramayacağını belirtmiştir." diye konuştu.

Hiç bir müşrikin dahi peygamberi o şekilde suçlamadığını savunan Kaşıkçıoğlu, "Allah'a, peygamberlerine ve İslamın kutsal değerlerine küfür ve hakaret etmenin kişiyi dinden çıkaracağının bilincinde olan üyemiz daha önce vermiş olduğu sözden dolayı haklı olarak adı anılan şahsın cenaze namazını kıldırmamıştır." dedi.

Kaşıkçıoğlu, Gevrek'in ramazan ayı öncesi girdiği nakil sınavını kazanarak bir başka ilçeye naklen ataması yapılmış olmasına rağmen ilçe müftüsünün "işgüzarlığı" neticesi muvafakatının verilmeyerek, ramazandan sonraya bırakıldığını belirterek, "Bu süreçte başta din görevlisine zulmeden bir şefin diyanet camiasında çalışması bizim için büyük bir talihsizliktir. İlçe müftülük şefinin zulmüne seyirci kalan adeta gölge müftülük yapmasına fırsat veren, bu konuyla alakalı bir vatandaşı din görevlisine tercih edip alelacele il müftülüğüne dahi bilgi vermeden yetkisi olmadığı halde görevlimizi görevden aldığını medyada beyan eden ilçe müftüsünü kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İmamın Cenaze Namazını Kıldırmadığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • zorbey bozkurt: küfür dinden çıkarır dogrudur haklıdırda imam efendi ama bunca yapılan zülme haksızlıga yolsuzluga hırsızlıga biat a israfa halkı aç perişan iken yöneticilerin lüks sefa içinde yaşamasına neden sessiz kalıyorsunuz diyanet sen başkanı mübarek ramazan ayında lüks iftar sofralarına neden karşı çıkmıyorsunuz insan ölmüş amel defteri kapanmıştır artık bu onunla rahman arasındadır ALLAHIN rahmeti geniştir belki affeder sen ve senin gibiler bilemez çünkü siz yaptıgınız ibadetin karşılıgını dünyada ala 0 0 Yanıtla

Advertisement