İncirliova Devesi Güreşirken Heyecandan Yerinde Duramadı - Son Dakika
Güncel

İncirliova Devesi Güreşirken Heyecandan Yerinde Duramadı

İncirliova Devesi Güreşirken Heyecandan Yerinde Duramadı

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde yapılan deve güreşlerine İzmir'in Tire İlçesi'nden Ciddin adlı devesi ile katılan Nurcan Ciddin (50) heyecandan yerinde duramadı.

04.01.2015 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde yapılan deve güreşlerine İzmir'in Tire İlçesi'nden Ciddin adlı devesi ile katılan Nurcan Ciddin (50) heyecandan yerinde duramadı. Devesi güreşi kazanan kadın deveci Ciddin'i ilk tebrik eden ise hemcinsleri oldu.

İzmir'in Tire İlçesi'nde yaşayan bir çocuk annesi Nurcan Ciddin, deve beslemeyi küçük yaşta babasından öğrendi. 10 yıl önce babasının vefat etmesinden sonrada da bu tutkusundan vazgeçmeyen Ciddin, deve beslemeyi sürdürdü. Deve sahibi sayılı kadınlardan olan Ciddin, soyadını taşıdığı devesiyle katıldığı, Aydın'ın İncirlova İlçesi'nde bu yıl 29'uncusu düzenlenen güreşlerde heyecandan yerinde duramadı. Devesi, güreşlere Milas'tan katılan 'Dalagan' adlı deveyle mücadale ederken, sık sık yerinden Yürü be, Hadi diye bağırarak, destek verdi. Devesinin güreşi kazanması üzerine büyük sevinç yaşayan Ciddin'i ise ilk tebrik eden ise hemcinsleri oldu.

İKİNCİ OĞLUM

Bir oğlunun bulunduğunu, devesini ise ikinci oğlu olarak gördüğünü söyleyen Nurcan Ciddin, Babam İbrahim Ciddin meşhur bir deveciydi. Babamın yanında deveciliği öğrendim. Babam vefat ettikten sonra ben atadan kalan geleneği devam ettiriyorum. Eşim de 5 yıl önce vefat etti buna rağmen ben yine Ege Bölgesi'ndeki deve güreşlerine katılıyorum. Dört devem var. Develerimden 10 yaşında olan Ciddin'in şimdiye kadar 4 şampiyonluğu var dedi. Ciddin, ömrünün sonuna kadar, geleneği sürdürüp, deve beslemeye devam edeceğini de söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İncirliova Devesi Güreşirken Heyecandan Yerinde Duramadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement