İncirliova Üniversite Mezunu İkizler Hayallerindeki İşi Yapıyor - Son Dakika
Güncel

İncirliova Üniversite Mezunu İkizler Hayallerindeki İşi Yapıyor

İncirliova Üniversite Mezunu İkizler Hayallerindeki İşi Yapıyor

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde yaşayan 28 yaşındaki ikiz kardeşler Melih Tığcıoğlu ve Mert Tığcıoğlu, günlük 200 litre keçi sütü üreterek dondurma firmalarına satıyor.

13.07.2015 16:03

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde yaşayan 28 yaşındaki ikiz kardeşler Melih Tığcıoğlu ve Mert Tığcıoğlu, günlük 200 litre keçi sütü üreterek dondurma firmalarına satıyor. Kendilerine ait arazi üzerinde çocukluklarından beri hayalini kurdukları işi yapan ikiz kardeşler, günde bir ton süt üretimi için büyük bir çiftlik kurmayı hedefliyor.

Doğduklarından beri hiç ayrılmayan Melih Tığcıoğlu ve Mert Tığcıoğlu kardeşler, hayalini kurdukları hayvan çiftliğinde keçi sütü üretiyor. İncirliova'nın Erbeyli Mahallesi'nde kendilerine ait arazi üzerine önce büyükbaş hayvan, ardından da keçi besleyerek üretime devam eden, üniversite mezunu ikiz kardeşlerden Melih Tığcıoğlu, "Kardeşimle birlikte ilk, ortaokul ve lisede aynı sınıflarda ve aynı sıralarda okuduk. Üniversite yıllarında ben Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nü, kardeşim Mert ise aynı üniversitenin İktisat Bölümü'nü seçti. 4 yıl önce üniversiteden mezun olduk. Hayatımızın her anı birlikte geçti. Ayrılmaz ikiliyiz. Okurken hayalimizde hayvancılık yapmak vardı. Kendi arazimizde yine birlikte gerçekleştiriyoruz" dedi.

"20 KEÇİYLE BAŞLADIK"

İki yıl önce İzmir'den aldıkları 20 Saanen ırkı keçiyle işe başladıklarını anlatan Melih Tığcıoğlu, "Başlarken öncelikli amacımız işi öğrenmekti. Daha sonra aldığımız keçiler çoğaldı. Şu anda günlük süt miktarımız 200 litrenin üzerine çıkıyor. Süt ortalamamız da hayvan başına 2-3 litre civarında. Kendi üretimimizi yaparak iki üç yıl içerisinde bu bölgede keçi besiciliğini yaymaya çalışacağız. Çok faydalı olan keçi sütünü daha fazla insana ulaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

Şu anda küçük bir işletme olduklarını ifade eden Tığcıoğlu, 80 keçiye sahip olduklarını söyleyerek, "Elde ettiğimiz sütü dondurma imalatı yapan firmalara litresi 1 lira 90 kuruşa veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda günlük bir ton sürt üretmeyi hedefliyoruz. Ondan sonra farklı elit keçi cinslerine yöneleceğiz. İlk yıllarda keçi sütünü bilen çok olmadığı için inek sütü parasına keçi sütünü satmak zorunda kaldık. Buradaki pastaneler halen daha inek sütüyle dondurma yapmaya çalışıyorlar. Tavsiyemiz keçi sütüyle yapsınlar hem tadının hem de kalitesinin çok farklı olduğunu görecekler" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İncirliova Üniversite Mezunu İkizler Hayallerindeki İşi Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement