İncirliovalı Ateşdağlı Ege'nin Başboğası Seçildi - Son Dakika
Yerel

İncirliovalı Ateşdağlı Ege'nin Başboğası Seçildi

İncirliovalı Ateşdağlı Ege\'nin Başboğası Seçildi

Muğla’nın Ula ilçesinde bu yıl 22.si gerçekleştirilen geleneksel boğa güreşlerinde Ege’nin Başboğalık Ünvanı Aydın İncirliova’ya geçti.

14.09.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ula ilçesinde bu yıl 22.si gerçekleştirilen geleneksel boğa güreşlerinde Ege'nin Başboğalık Ünvanı Aydın İncirliova'ya geçti. İlçedeki boğacılardan Mevlüt Bacaksız'ın Ateşdağlı isimli boğası deplasmanda Muğla'nın Başboğası Beyhan Durul'un Cumhur isimli boğasını yenerek Ege'nin başboğası seçildi. Bir güreşte 10 bin lira ödül kazanan Ateşdağlı isimli boğa davul zurna eşliğinde sahada bayrak yürüyüşü yaptı.

Ula Arenası'nda bu yıl 22.'si düzenlenen geleneksel boğa güreşlerine Aydın ve Muğla'dan 110 çift, 220 pehlivan boğa katıldı. Sabah saatlerinde başlayan güreşler akşam hava kararıncaya kadar devam ederken, güreşlerde boğalar kadar sahipleri ve taraftarlar da hırçındı. Boğaları değnekçiler idare edip ayırırken, kavga edenleri ise polis ayırdı. Güreş boğa güreşi olduğu için sopasız da gezmeyen boğacılar ve taraftarlar ellerindeki sopalarla birbirlerine saldırdılar. Renkli ve çekişmeli güreşlerin yaşandığı müsabakalarda boğalar kadar, kavga eden öfkeli vatandaşları ayırmaya çalışan polisler de yoruldu.

"BAŞ BOĞALIK AYDIN'IN OLDU"

Ege'nin başboğasının da belirlendiği güreşlerde Muğla'dan Beyhan Durul'un Cumhur isimli boğası ile Aydın'dan Mevlüt Baçaksız'ın Ateşdağlı isimli boğası özel güreş yaptı. 10 bin TL ödüllü güreşte Cumhur ile Ateşdağlı yaklaşık 40 dakika kıran kırana mücadele etti. Güreşlerde birinciliği Ataşdağlı alırken, güreşten sonra yürüyecek takati kalmayan boğayı taraftarları itekleyerek taşıdı. Oldukça renkli geçen güreşlerin rövanşının Aydın ve Muğla'daki çeşitli arenalarda devam edeceği belirtildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İncirliovalı Ateşdağlı Ege'nin Başboğası Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement