İnebolu'da 42 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı - Son Dakika
Yerel

İnebolu'da 42 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

İnebolu\'da 42 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı

İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, ilçeye bağlı köy yollarının durumu ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

10.01.2015 22:24

İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, ilçeye bağlı köy yollarının durumu ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

3 gündür aralıksız yağan kar yağışı sonrası tüm köy yollarının ulaşıma kapandığını ancak yapılan çalışmalar sonucunda kapalı köy yolu sayısının 42'ye düştüğünü belirten Kaymakam Görgülüarslan, şunları söyledi:

" İl Özel İdaremizin ekipleriyle beraber AFAD ekibimiz, belediye başkanlığımızın araçları, orman müdürlüğümüzün araçlarıyla beraber çok yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor. Şuana kadar gurup yollarımızın üzerinde yoğun bir çalışmamız var. Bununla beraber münferit köy yollarımızda da arkadaşlarımızla beraber çalışmalarımız devam ediyor."

Şuana kadar çalışmalarda en büyük sıkıntıyı asılsız ihbarların yaşattığını belirten Kaymakam Görgülüarslan, bu ihbarları yapanlara hukuki işlem başlatılacağını söyledi. Görgülüarslan, "AFAD ekiplerimizde özellikle sağlık anlamında acil olarak müdahale edilmesi gereken yerleşim birimlerimize müdahale ediyorlar. Ama içinde bulunduğumuz bugün ve saate kadar en büyük problemimiz, AFAD ekibindeki arkadaşlarımızın mesailerinin çok büyük bir kısmı maalesef asılsız ihbarlarla geçiyor. Bu da ilçemizin bir başka noktasındaki, gerçekten hak sahibi ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın haklarına çok büyük zararlar veriyor. Vatandaşlarımız bu noktada kesinlikle yardım göstermiyorlar. Bu tür haksız ve yanlış ihbarlarda bulunan vatandaşlarımıza biz hukukun gereklerini ve cezai işlem uygulayacağız. Bu bizim işleyişimizi aksatıyor. Gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da çok büyük sıkıntılar veriyor. Saha da arkadaşlarımızla beraber çalışmalar sürüyor" dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ GİDERİLİYOR

Kar yağışının etkisini aldığı köylerin büyük kısmında yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmeye başlandığını belirten Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, şöyle devam etti:

"Ş uan itibariyle 42 köy yolumuz kapalı, 328 kilometrelik bir yol ağımızda problemimiz var. BEDAŞ'da elektrik verilemeyen köylerimizdeki arızaları giderebilmek için çok ciddi çalışmalar sergiliyor. Doğanyurt güzergahına giden hattımızda sıkıntı vardı. Buradaki arıza giderilerek elektrik verildi. Bu hattan beslenen güzergahımızdaki köylerimizde de şuan elektriğimiz var. Bu hatta bağlı münferit hatlardaki çalışmalarda yarından itibaren yapılacak." - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnebolu'da 42 Köy Yolu Ulaşıma Kapalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement