İnebolu MYO Deney Hayvanları Üretim Birimi Açıldı - Son Dakika
Yerel

İnebolu MYO Deney Hayvanları Üretim Birimi Açıldı

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İnebolu Meslek Yüksekokulu bünyesinde Deney Hayvanı Üretim Birimi ve Deney Hayvanları Etik Kurulu açıldı.

24.02.2014 16:20  Güncelleme: 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Erdoğan Bektaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun 6 ilçesi sahilde bulunan bir deniz şehri olduğunu belirtti.

Kastamonu'nun denize açılan kapısının İnebolu olduğunu bildiren Bektaş, "Eskiden denizi daha fazla kullanıyorduk. Biz giderek denizden kopmuşuz, uzaklaşmışız." dedi.

İnebolu'dan başlayan İstiklal Yolu'nun da denizle bağlantılı olduğunu vurgulayan Bektaş şunları söyledi:

"Deniz yoluyla gelen cephane İstiklal Yolu'ndan cepheye ulaştırılmıştır. Tarihte böylesine önemli olan denizi, yeniden keşfetmeye ihtiyacımız var. Üniversitemizde bu manada gerçekten güzel şeyler başlatılmış. Denizle bağlantılı aktivitelerle denizden faydalanmak zorundayız. Denizle ne kadar iç içe olursak o kadar başarılı oluruz."

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da İstiklal Madalyalı İnebolu'nun adına layık bir bilim yolunda ilerlediklerini kaydederek, "Üniversite olarak omurgalı hayvanlarla çalışmanın temelini burada atıyoruz. Deney Hayvanları Etik Kurulu'nu da İnebolu'da oluşturduk. Etik kurul olmazsa bu birimin çalışmaları kabul edilmiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından gerekli izinleri alarak etik kurulumuzu oluşturduk." diye konuştu.

Aydın, Türkiye'de deney hayvanları üretim ve araştırma birimi bulunan 53 üniversite arasına girdiklerini kaydetti.

Vali Bektaş ve beraberindekiler açılışın ardından birimi gezdi. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İnebolu MYO Deney Hayvanları Üretim Birimi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement