İngiltere Gallipolı Dardanelles Derneğinden Gelibolu'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

İngiltere Gallipolı Dardanelles Derneğinden Gelibolu'ya Ziyaret

İngiltere Gallipolı Dardanelles Derneğinden Gelibolu\'ya Ziyaret

Ankara'da bulunan Gelibolu Derneğinin işbirliği ile İngiltere'de kurulan Gallipoli Dardanelles İnternasyonel Derneği öğrencileri Gelibolu'yu ziyaret etti.

14.10.2014 14:14  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Ankara'da bulunan Gelibolu Derneğinin işbirliği ile İngiltere'de kurulan Gallipoli Dardanelles İnternasyonel Derneği yönetici ve öğrenciler ile birlikte Gelibolu'yu ziyaret etti.

Gelibolu Dernek başkanı Süleyman Taş refakatinde ilçede ziyaretlerde bulunan dernek üyeleri ile İngiliz öğretmen ve öğrenciler ilçedeki tarihi mekanları da gezdiler. Gallipoli Dardanelles İnternasyonel Dernek başkanı John Crow, öğrenciler ve Gelibolu Dernek başkanı Süleyman Taş kaymakam Oktay Çağatay'ı makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Çağatay'ın göreve yeni başladığını öğrenen John Crow kaymakamı tebrik etti. Kaymakam Çağatay ile bir süre görüşen Gallipoli Dardanelles İnternasyonel Dernek başkanı Crow, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Crow, "Bu dostluğu, bu tür ziyaretler daha da ileriye götürülecektir. Bu ziyaretlerin bir amacı da Anzak etkinliklerinin 100. yılı nedeniyledir" dedi. Ziyaretten memnun kaldığını belirten Kaymakam Oktay Çağatay, "Sizlerin yapacağı her türlü etkinliklerinize destek vereceğiz ve yapacağınız organizasyonlara da katılmak istiyorum" diye konuştu.

İngiliz Dernek başkanı Crow ve öğretmen ile öğrenciler, belediye başkanı Mustafa Özcar'ı ziyaret ettiler. Ziyarette 100. yıl Anzak törenleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Dernek daha sonra, 100. yıl nedeniyle yapılacak olan futbol müsabakası öncesi Geliboluspor kulubünü de ziyaret ettiler. Geliboluspor başkanı Mahmut Cankara, dernek başkanı John Crow'a Geliboluspor forması hediye etti. Gelibolu'da 2 gündür çeşitli ziyaretlerde bulunan görüşen Gallipoli Dardanelles İnternasyonel Dernek başkanı Crow ve misafir öğrenciler, Bayraklı baba Türbesini gezerek Türk bayrağı astılar. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İngiltere Gallipolı Dardanelles Derneğinden Gelibolu'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement