İngiltere ve Macaristan Rusya'ya Ambargoların Süreceğini Bildirdi - Son Dakika
Güncel

İngiltere ve Macaristan Rusya'ya Ambargoların Süreceğini Bildirdi

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Macaristan'a yaptığı ziyarette, Rusya'nın Ukrayna'daki krize ilişkin Minsk'te varılan anlaşmaya uyuncaya kadar ambargolara maruz kalacağını söyledi.

27.02.2015 17:21

İngiltere Dışişleri Bakanı  Philip Hammond, Macaristan'a yaptığı ziyarette, Rusya'nın Ukrayna'daki krize ilişkin Minsk'te varılan anlaşmaya uyuncaya kadar ambargolara maruz kalacağını söyledi. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto da ülkesinin Avrupa Birliği'nin ambargo kararlarına uymaya devam edeceğini belirtti.

Hammond, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bir araya geldiği mevkidaşı Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna'nın doğusunda ordu ve ayrılıkçılar arasındaki çatışmaları sonlandırmayı amaçlayan Minsk anlaşmasına ayrılıkçıların saygı göstermediğini ifade eden Hammond, tansiyonun kısmen düşmesine rağmen bu grupların ileride ne tür adımlar atacağının belirsiz olduğunu söyledi. Hammond, Rusya'nın kendi çıkarlarını daha kuvvetli bir şekilde korumaya çalıştığını savunarak, "Avrupa Birliği'nin ambargosu oldukça etkili. AB ülkeleri Minsk anlaşması tam olarak uygulanıncaya kadar ambargoyu sürdürecek" dedi.

Hammond ayrıca, (ayrılıkçılar karşısında) Ukrayna birliklerinin dağılmasına göz yummayacaklarını ancak şu an Kiev hükümetine silah sevketmeyi düşünmediklerini belirtti.

Macar Bakan Szijjarto da İngiliz mevkidaşı ile görüşmede enerji, göçmen sorunu ve Ukranya krizi başta olmak üzere bir dizi konuyu ele aldıklarını, Ukrayna krizinin sadece barışçıl bir çözümle sona erdirilebileceği konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

Szijjarto, "Her iki taraf da Minsk anlaşmasına protokolüne saygı göstermeli. Macaristan şu ana kadar AB tarafından alınan tüm ortak kararları uyguladı bundan sonra da uygulamaya devam edecek" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere ve Macaristan Rusya'ya Ambargoların Süreceğini Bildirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement