İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul Açıklaması

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul Açıklaması

İnönü Üniversitesinin 12 Temmuz’da yapılacak olan rektörlük seçimleri için adaylığını açıklayan Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, Rektör olması durumunda İnönü Üniversitesini Avrupa Üniversiteleri ile rekabet edilebilir hale getireceklerini söyleyerek, “En büyük amacım İnönü Üniversitesine uluslararası açılım konusunda çağ atlatmak” dedi.

12.06.2016 15:08

İnönü Üniversitesinin 12 Temmuz'da yapılacak olan rektörlük seçimleri için adaylığını açıklayan Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, Rektör olması durumunda İnönü Üniversitesini Avrupa Üniversiteleri ile rekabet edilebilir hale getireceklerini söyleyerek, "En büyük amacım İnönü Üniversitesine uluslararası açılım konusunda çağ atlatmak" dedi.

İki dönem Fransa Rouen Üniversitesinde Rektörlük yapan ve önümüzdeki günlerde İnönü Üniversitesinde yapılacak rektörlük seçimlerine aday olarak giren Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, hedeflerini ve amaçlarını anlattı.

Uluslararası açılım konusuna çok önem verdiğini söyleyen Ord. Prof. Dr. Özkul, Malatya'nın bir cazibe merkezi olduğunu ve İnönü üniversitesinin de Malatya'ya bu konuda katkı sağlaması gerektiğini dile getirdi.

Üniversitelerin görünürlüğünün bulunduğu şehrin görünürlüğü ile sağlandığını belirten Özkul, "Kaldı ki üniversitelerin temel misyonları arasında araştırma, geliştirme ve eğitim kalitesi önemlidir. Uluslararası açılım bu alanlarda da çok önemlidir. Örneğin uluslararası açılım sayesinde laboratuvarlarımız, araştırma etütlerimiz daha geniş vizyona sahip olabilirler. Araştırmacılarımız ve öğrencilerimiz uluslararası arenada işbirliği yapabilirler, Avrupa projelerine katılabilirler ve kendi bilgi ve becerilerini uluslararası Arena'da sergileme imkanı bulabilirler. Eğitim kalitesine gelince, öğrencilerin ve araştırmacıların çeşitli kültürler içerisinde bulunması çok önemlidir. Bu, gerek kendileri ve gerekse üniversiteleri için de çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Fransa'da rektörlük yaptığı sırada üniversiteler arası ilişkilerin koordinatörlüğünün kendisine verildiğini kaydeden Özkul, bu alanda gayet iyi bir tecrübeye sahip olduğunun altını çizerek, "Şimdi Malatya'da olduğum için Fransız rektörler kurulu bana, Türkiye üniversiteleri ile Fransız üniversiteleri arasındaki ilişkileri geliştirme konusunda referans olmamı teklif ediyorlar. Eğer bu teklifi kabul edersem inşallah üniversiteler arası ilişkileri geliştirme konusunda elimden gelen gayreti göstereceğim, bu Malatya İnönü Üniversitesi içinde bir kazançtır. Bu ilişkilerde İnönü Üniversitesi adına da çalışacağız. Rektör olmam durumunda İnönü Üniversitesine uluslararası açılım konusunda çağ atlatacağız" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement