İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul Açıklaması

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul Açıklaması

İnönü Üniversitesi Rektör adaylarından Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, sağlık alanında kalitenin artırılmasından yana olduğunu belirterek, "Ben, üniversite için gerekli olan asgari araştırma şartlarının olmasını istiyorum.

22.06.2016 13:38

İnönü Üniversitesi Rektör adaylarından Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, sağlık alanında kalitenin artırılmasından yana olduğunu belirterek, "Ben, üniversite için gerekli olan asgari araştırma şartlarının olmasını istiyorum. Eğer rektör olursak bütün bölümlerin ortaklaşa kullanabileceği büyük bir araştırma merkezi yapacağız" dedi.

İnönü Üniversitesi için sağlık sektörünün çok önemli olduğunu ifade eden İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, "Tıp, eczacılık ve sağlık bilimleri fakültelerini de dahil edersek üniversitemizin öğretim üyelerinin yarıdan fazlası sağlık sektöründe çalışıyor. Hal böyle olunca da üniversitenin yarısını teşkil eden sağlık sektörünün gelişmesi, yerli yerine oturması ve bütün halkalarıyla birbirine bağlı olması gerekir. Eğer böyle olmazsa üniversite gelişmez" şeklinde konuştu.

Ord. Prof. Dr. Özkul, yapılması planlanan onkoloji hastanesinin diğer bölümleri rahatlatacağını ancak bunun yeterli olmadığını kaydetti. Özkul, "Şu anda onkoloji alanında yapılan ameliyatların çoğu zaten Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılıyor. Onkoloji Hastanesi'nin 200 yatak kapasiteli olarak kurulması ve hastane kurulduktan sonra ilaç tedavilerinin burada yapılacak olması yatak sayısı az olan bölümleri rahatlatacaktır. Ancak ben, yeni bir hastane yapılmasından ziyade sağlıkta kaliteyi artırmaktan yanayım. Üniversite için gerekli olan asgari araştırma şartlarının olmasını istiyorum. Eğer rektör olursak bu anlamda laboratuvarlaşma yoluna gideceğiz ve bütün bölümlerin ortaklaşa kullanabileceği büyük bir araştırma merkezi yapacağız" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement