İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik'ten Veda - Son Dakika
Güncel

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik'ten Veda

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, veda toplantısı düzenledi.

05.08.2016 11:45

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, veda toplantısı düzenledi.

Rektörlük seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İnönü Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a görevi devredecek Çelik, Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle basın mensuplarını ağırladı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, İnönü Üniversitesine rektör olarak atandığı 2008 yılından bu yana yapılan çalışmaları aktardı.

Üniversiteye rektör olarak atandığı 2008 yılında 7 fakültede 17 bin öğrenci ve 405 öğretim üyesinin bulunduğunu, 8 yılda fakülte sayısını iki katı artırarak 14'e çıkardıklarını, öğrenci sayısının 41 bin 500'e, öğretim üyesi sayısının da 800 civarına ulaştığını aktaran Çelik, 8 yıl öncesine göre kıyas kabul edilemez bir noktaya geldiklerini ancak bunların da yeterli olmadığını söyledi.

Üniversitedeki fakülteleri bölgenin ihtiyaçlarına göre açtıklarını dile getiren Çelik, görev süresince 3 olan enstitü sayısını 5'e çıkardıklarını, 600 yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısının da 4 bine ulaştığını belirtti.

Turgut Özal Tıp Merkezindeki yatak kapasitesini de 700'den bin 300'lere yükselttiklerini anlatan Çelik, üniversiteyi bir grubun, hizibin, partinin üniversitesi yapmamak için üzerilerine düşen görevi yerine getirdiklerini kaydetti. Çelik, bunun, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yapılan çalışmalarda açığa alınan akademisyen ve personel sayısına bakılarak da görülebileceğini ifade ederek, "Bu tip yapılanmalara en az prim veren üniversitelerden biriyiz." dedi.

Bir gazetecinin, daha önce bir milletvekilinin gelerek kendisine FETÖ üyesi bazı isimlerin üniversiteye alınması yönünde talebi olup olmadığını sorması üzerine Çelik, "Bir dönem Ergenekoncu, bir dönem paralel koruyucu, bir dönem başörtüsü düşmanı olarak yaftalanmaya çalışıldım. Ben daha önce Emre Uslu'yu bu üniversiteye aldırmadım. Hakkımda bazı gazetelerde manşetler atıldı ama benim çizgim hiç değişmedi. 20 yaşındayken çizgim neyse hala aynı çizgideyim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik'ten Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement