İnşaat Alanındaki Fidanlar Taşınıyor - Son Dakika
Yerel

İnşaat Alanındaki Fidanlar Taşınıyor

İnşaat Alanındaki Fidanlar Taşınıyor

Elbistan’ın ve bölgenin sağlık sektöründeki en büyük yatırımları arasında ilk sırayı alan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin yapılacağı alanda yer alan çam fidanları, Elbistan Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından başka alanlara dikilmek üzere taşınıyor.

06.09.2014 16:41

Elbistan'ın ve bölgenin sağlık sektöründeki en büyük yatırımları arasında ilk sırayı alan 300 Yataklı Bölge Hastanesi'nin yapılacağı alanda yer alan çam fidanları, Elbistan Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından başka alanlara dikilmek üzere taşınıyor.

8 dönümlük bir alana oturtulacak olan hastane binası ve buna ek olarak yapılacak otopark ile müştemilatın kaplayacağı yaklaşık 30 dönümlük alanda bulunan 2 bin civarındaki çam fidanı, inşaattan zarar görmemesi için Elbistan Belediyesi tarafından oluşturulan bir ekip tarafından yerinden sökülerek, başka alanlara dikiliyor.

Elbistan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çavuşu Feridun Çoban, fidanların özenle yerlerinden söküldüğünü ve aynı özenle kamyonlara yüklenerek, belediyenin belirlediği alanlara dikildiğini söyledi.

Fidanların iş makinesi ile söküldüğünü belirten Çoban, bahçelerine dikmek isteyen vatandaş olduğu taktirde vatandaşlara da fidan verdiklerini ifade ederek, çam ve sedir fidanlarının Ceyhan Nehri kıyısına ve diğer parklara dikildiğini söyledi.

Yaklaşık 30 dönümlük bir alanın inşaat alanı olarak belirlendiğini ifade eden Çoban, hastane için ayrılan 125 dönümlük arsaya yıllar içinde on binlerce fidan dikildiğini belirterek, fidanların 5 ila 10 yaşında olduklarını kaydetti.

İnşaatın önümüzdeki günlerde başlayacağı için fidanların taşınmasına karar verildiğini dile getiren Feridun Çoban, 2 bin civarındaki fidanın bu sayede kurtarılacağını söyledi.

İnşaat için son hazırlıklar yapılıyor:

300 Yataklı Bölge Hastanesi'nin yapımını KLV İnşaat üstleniyor. Bölge Hastanesi için toplam 558 adet deprem simülatörü kullanılacak. Yani 558 adet kolonun altına depremi binaya hissettirmeyecek sistem yerleştirilecek.

Tıbbi donanımı ile birlikte yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olacak 300 Yataklı Bölge Hastanesi, tam anlamıyla kompleks bir yapıda inşa edilecek. 125 adet poliklinik odasının yer alacağı hastanede 13 adet görüntüleme odası, 8 adet ameliyat salonu, 14 adet diyaliz yatağı, 20 yataklı genel yoğun bakım ünitesi, 10 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve 35 yataklı acil servisi yer alıyor.

Elbistan'ın yanı sıra çevrede bulunan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlara da hizmet verecek kapasite ve donanıma sahip olan hastanenin 300 yatak kapasitesi, niteliği bozulmadan 400 yatak kapasitesine çıkabilecek şekilde planlandı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnşaat Alanındaki Fidanlar Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement