İphone 6 ve Apple Watch'un Önemli Tedarikçisi Samsung Olabilir - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6 ve Apple Watch'un Önemli Tedarikçisi Samsung Olabilir

İphone 6 ve Apple Watch\'un Önemli Tedarikçisi Samsung Olabilir

Söylentiler bitmek bilmeyen söylentiler.

26.11.2014 16:40
Hasan Uğur Nayır - -

Birkaç yıl önce Apple ve Samsung arasındaki ilişkiyi geliştirmek biraz zor görünüyordu. Ama 2014 sürprizlerle dolu bir yıl olmaya devam ediyor. Apple ve Samsung bu yaz başında tüm patent davalarını geri çekti (Amerika'da olanlar hariç) ve iki teknoloji devi arasında sağlıklı bir iş birliği başladı.


Şimdi endüstri kaynakları Samsung'un hem iPhone 6 hem de Apple Watch'ta bileşenleri tedarik edeceğini ileri sürüyor.


Güçlerini birleştirdiler


Güney Kore'den (businesskorea.co.kr) gelen taptaze rapora göre iPhone 6'da kullanılan pillerin üretimi Samsung SDI tarafından yapılacak. Buna ek olarak kaynaklar aynı zamanda NAND flaş belleklerin de bunun içinde olduğunu belirtiyor.


Görünüşe göre Apple ilk planlarında iPhone 6'da Samsung'un NAND flaş çözümünü kullanmak istedi, ancak iki şirket fiyatlar konusunda tam olarak anlaşma sağlayamadı. Bu yüzden Apple, Toshiba cephesine döndü ve Toshiba'nın TLC NAND flaş depolamasını 128 GB'lık iPhone 6'larda kullanmaya karar verdi. 64 GB'lık modelde yine Toshiba, SanDisk ve SK Hynix'ın çözümleri kullanılıyor. Ama bu TLC üniteleri "iPhone vebası" denilen baş ağrısına sebep oldu. Kaynaklar Apple'ın NAND flaş ve DRAM sağlamak amacıyla Samsung ile anlaşma olabileceğinin altını çiziyor. Buna ek olarak sektör kaynakları iki şirketin şu anda ortaklaşa olarak yeni nesil iPhone için iletişim yongaları geliştirmekte olduğunu iddia etti.


Apple Watch'a gelince aynı rapor uygulama işlemcisi (Sistem çipi/Yonga) teminini Samsung'un sağlayacağını göstermekte.


Gelişmekte olan Çinli akıllı telefon üreticilerine karşı farklılıklarını koymak için Apple ve Samsung güçlü bir cephede birlikteler gibi. Son dönemlerde ortaya çıkan öngörü raporlarında da Çinli üreticilerin diğer teknoloji şirketlerini tehdit etmeye başladığını belirtti.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İphone 6 ve Apple Watch'un Önemli Tedarikçisi Samsung Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement