Irak Cumhurbaşkanı Masum'un Ikby Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Irak Cumhurbaşkanı Masum'un Ikby Ziyareti

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yöneticileriyle bir araya geldi.

01.03.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yöneticileriyle bir araya geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) "son gelişmeleri takip etmek üzere" Süleymaniye kentinde bulunan Masum, KYB'nin Süleymaniye'deki merkezinde, parti yetkilileriyle görüştü. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Halit Şivani, yaklaşık 1 saat süren, basına kapalı toplantının ardından yaptığı açıklamada, görüşmede Erbil ve Bağdat yönetimi arasında "gerilimlere neden olan" son gelişmelerin masaya yatırıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Masum, Bağdat'taki gelişmeleri ve yapmış olduğu görüşmelerin özetini merkez kurul üyeleriyle paylaştı. Masum ve Başbakan Haydar el-İbadi arasındaki son görüşmede, El-İbadi, Erbil ve Bağdat arasında yapılan anlaşmaya sadık kaldıklarını ve kalacaklarını belirtti. Bu konuda Cumhurbaşkanı elinden gelen tüm imkanları seferber edip, sorunları çözmeye çalışacak."

Toplantıda ayrıca "KYB'deki sorunlar ve çıkan tartışmaların" ele alındığını aktaran Şivani, Masum'un "Partinin bir kurucusu olarak, oluşan gruplar arasında ara buluculuk yapabileceğini açıkladığını" aktardı.

Masum'un, Halepçe ve Kerkük kentlerinin ziyaretinin ardından Erbil'de IKBY Başkanı Mesut Barzani ve diğer parti temsilcileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Cumhurbaşkanı Masum'un Ikby Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement