Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi Açıklaması

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame el-Nuceyfi, Suudi Arabistan diplomatik kaynaklarından sızdırıldığı öne sürülen Wikileaks belgelerinde yer alan Suudi Arabistanlı makamlardan 575 milyon dolar aldığı yönündeki iddiayı 'saçma bir şaka' olarak niteledirdi.

24.06.2015 21:29

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame el-Nuceyfi, Suudi Arabistan diplomatik kaynaklarından sızdırıldığı öne sürülen Wikileaks belgelerinde yer alan Suudi Arabistanlı makamlardan 575 milyon dolar aldığı yönündeki iddiayı 'saçma bir şaka' olarak niteledirdi.

Nuceyfi'nin ofisinden yapılan açıklamada, bu iddianın söz konusu belgelerin sızdırılmasından 2 yıl önce ortaya atıldığına işaret edilerek, yayınlanan belgelerin 'hasta bir zihniyetin ürünü' olduğu savunuldu.

Açıklamada, "Wikileaks belgelerindeki Suudi Arabistan makamlarından 575 milyon dolar aldığım iddiası saçma bir şakadır" ifadelerine yer verildi.

Nuceyfi'nin, Arap ve uluslararası camiadaki geniş çevresi ve tanınırlığıyla onur duyduğu belirtilen açıklamada, "Bu ilişki ağının tek hedefi ise Irak halkına hizmet ve terör ile dar görüşlü politikaların yarattığı krizden kurtulmaktır" denildi.

Öte yandan Nuceyfi'ye özel olarak ayrılan kontenjanlarla bazı Iraklı vatandaşların hac vazifesi için Suudi Arabistan'a gönderildiği iddialarına da değinilen açıklamada, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi'ye bu yönde bir teklif geldi fakat kendisi zamanlama açısından geç kalındığı için reddetti" ifadelerine yer verildi.

Wikileaks internet sitesi tarafından ele geçirilen ve Suudi Arabistan diplomatik kaynaklarından sızdırıldığı düşünülen yaklaşık 60 bin belge yayınlanmıştı. Sızdırılan belgelerde Suudi Arabistan'ın Iraklı bazı Sünni siyasetçileri desteklediği ve finansman sağladığı öne sürülüyor. Ayrıca 500 bin belgenin de önümüzdeki günlerde yayınlanacağı ifade ediliyor.

Bunun üzerine Iraklı bazı Şii siyasi ve sivil çevreler, belgelerin incelemeye alınması ve Suudi Arabistan yönetimi ve istihbaratıyla irtibatı olan Sünni siyasilerin görevden alınmasını istiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement