Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

IKBY Başkanı Barzani, ABD Başkanı Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli general Allen'le bir araya geldi.

12.01.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli general John Allen'i kabul etti.

Barzani'nin resmi konutunda basına kapalı gerçekleşen görüşmede ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, ABD Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones ve Erbil Başkonsolosu Joseph Pennington ile askeri yetkililer de hazır bulundu.

Görüşmenin detaylarının yayımlandığı IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde konuşmasına yer verilen Allen, Peşmerge güçlerinin, Musul'a bağlı Zummar, Rabia ve Şengal bölgelerinde elde ettiği başarılardan dolayı Barzani'yi tebrik etti. Peşmergenin "kahramanca" mücadelesiyle IŞİD teröristlerini hezimete uğrattığını belirten Allen, Barzani'nin de terörle savaşta önemli bir rol oynadığını dile getirdi.

Peşmergenin, "IŞİD efsanesini" bitirdiğini vurgulayan Allen, ABD olarak Peşmerge güçlerine ve Kürt bölgesine desteklerini sürdüreceklerini bildirdi.

Allen, ayrıca evlerini terkeden yüzbinlerce aileye kapılarını açan Kürt Bölgesel hükümetinin, her türlü takdiri hak ettiğini kaydederek, "Bu çabalar, Kürdistan'ın dünyada önemli bir konum elde etmesini sağladı" ifadesini kullandı.

Mesut Barzani de konuşmasında ABD Başkanı Obama'ya ve Amerikan halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen terör saldırısına değinen Barzani, "Paris'teki gelişmeler, terörün bütün dünya için bir tehdit olduğunu gösterdi. Teröristler, herkesi hedef alan bir çabanın içinde. Ancak terörle mücadele yalnızca askeri yöntemlerle olmaz. Siyasi ve fikri açıdan da herkesin, bu tehdide karşı ciddi bir mücadele vermesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement