Irak'taki Sığınmacı Sorunu - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Sığınmacı Sorunu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, Irak ve Suriyeli sığınmacıların barınması ve ihtiyaçlarının karşılanması için 1 milyar 400 milyon dolar mali kaynak gerektiğini bildirdi.

20.05.2015 11:36

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, Irak ve Suriyeli sığınmacıların barınması ve ihtiyaçlarının karşılanması için 1 milyar 400 milyon dolar mali kaynak gerektiğini bildirdi.

Hükümetin resmi sitesinde yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası yardım kuruluşlarına yardım çağrısı yapıldı. Kürt bölgesinde sayısı 2 milyon 800 bini bulan sığınmacılar için yeterli miktarda uluslararası destek gelmediği aktarılan açıklamada gerekli yardımın sağlanmaması halinde durumun daha da kötüye gideceği uyarısı yapıldı.

IKBY hükümetinin sığınmacılara yardım edebilmesi için 1 milyar 400 milyon dolara ihtiyacı olduğu belirtilen açıklamada, yeni bir göç dalgasının yaşanması durumunda söz konusu rakamın 2 milyar dolar olacağı ifade edildi.

Açıklamada sığınmacılara yardım noktasında Irak hükümetinin sorumluluklarını yerine getirmediği ileri sürülerek şunlar kaydedildi:

"Federal Irak hükümeti, mali kaynaklarının yetersiz olduğunu iddia ediyor. Fakat ne yazık ki bu konu için siyasi irade yok. Sığınmacılar Irak vatandaşlarıdır ve bunların ihtiyaçlarının karşılanması federal hükümetin sorumluluğundadır. Irak hükümeti, sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Kürdistan yönetimine destek olmalıdır. Kürtdistan bölgesi, 2014 yılından beri Irak hükümetiyle yaşadığı petrol ve bütçe sorunu nedeniyle ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldı. Hükümetimizin sığınmacılara yardım edecek gücü kalmadı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Sığınmacı Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement