İran'da Yüzlerce Kadın Kezzap Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

İran'da Yüzlerce Kadın Kezzap Saldırılarını Protesto Etti

İran\'da Yüzlerce Kadın Kezzap Saldırılarını Protesto Etti

İran'ın İsfahan kentinde yüzlerce kişi son dönemde giderek artan kezzaplı saldırıları protesto etti.

22.10.2014 14:04  Güncelleme: 15:18

İsfahan kentinde yaklaşık 300 kişilik bir grup, kezzaplı saldırıları protesto etti. İsfahan Adliye Binası önünde toplanan göstericiler, bir süredir artış gösteren kadınlara kezzaplı saldırı olaylarının üzerine kararlılıkla gidilmediği gerekcesiyle emniyet güçleri ve savcılığı eleştiren dövizler taşıdı.

"TESETTÜRE RİAYET ETMEYENLERLE MÜCADELE"

Göstericiler İran devlet televizyonunun saldırılara gereken önemi vermediğini iddia eden sloganlar attı. Kadınların özel hayatlarına yönelik baskıların kaldırılmasını talep eden göstericiler, suçluların bir an önce bulunmasını talep etti.

Saldırıya uğrayan yaralıların ailelerinin basına yaptıkları açıklamalarda, saldırganların "Tesettüre riayet etmeyenlerle mücadele edeceğiz" ifadesini kullandığını öne sürülmüştü.

AHLAK POLİSİNİN YETKİLERİ KISITLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, seçim vaatlerinden birini yerine getirerek sokaklarda başörtüsü denetimi yapan ve devletin başörtüsü standartlarına aykırı davrananları yaptırım uygulayan 'ahlak polisi'nin görev alanını kısıtlamıştı. 2013 Temmuz'unda yapılan seçim sürecinde kadınların giyimlerine daha az karışılmasını vaat eden Ruhani, geçen yılın Kasım ayında bu yetkiyi İran polisinden almıştı. Ruhani, polisin yetkisi altındaki bu görevi İçişleri Bakanlığı'na vermişti.

BİR YILDA 6 KİŞİ

İsfahan'da kimliği belirlenemeyen motosikletli kişiler tarafından yüzlerine kezzap atılan iki kadın ağır yaralanmıştı. Bir yıldır İsfahan'da meydana gelen "kezzaplı saldırı" olayında yaralanan kadın sayısının 6'ya yükseldiği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'da Yüzlerce Kadın Kezzap Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement