İran'dan Lübnan'a Silah Yardımı - Son Dakika
Güncel

İran'dan Lübnan'a Silah Yardımı

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Şemhani, İran'ın Lübnan'a teçhizat ve silah yardımı yapacağını açıkladı.

30.09.2014 15:28

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İran'ın Lübnan'a yakın gelecekte askeri teçhizat ve silah yardımını yapacağını açıkladı.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Şemhani, Lübnan Başbakanı Temmam Selam'la görüşmesinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Lübnan hakkındaki kırmızı çizgilerimiz bu ülkenin huzur ve güvenliğinin devamı çerçevesindedir. İran, terörizmle mücadelede işbirliği çerçevesinde Lübnan'a askeri teçhizat ve silah yardımında bulunacaktır" dedi.

Şemhani, "İran'IN Lübnan'a yardımları, Lübnan ile Suriye sınırındaki sorunların ciddiyeti oranında olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Yapılması planlanan yardımların yakın gelecekte İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan'ın Beyrut'a yapacağı ziyaret esnasında verileceğini" belirten Şemhani, "ikili görüşmede İsrail'in bölgedeki çatışmalardan sağladığı faydalar, Lübnan'daki önemli meseleler, Tahran-Beyrut ilişkileri konuşulduğunu" aktardı.

-Şemhani-Nasrallah görüşmesi

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile de görüşen Şemhani, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Hizbulllah'ın önceliği tekfirci teröristlerle mücadele ve Lübnan'ın huzurunu korumaktır." dedi.

İran yönetiminin en üst otoritesi olan Ayetullah Ali Hamaney'in İran Milli Güvenlik Kurulu'ndaki Temsilcisi Şemhani, dün akşam İranlı bir grup güvenlik ve siyasi yetkilisiyle birlikte Lübnan'da temaslarda bulunmak üzere başkent Beyrut'a gitmişti. - Tahran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'dan Lübnan'a Silah Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement