İran-Ikby İlişkileri - Son Dakika
Güncel

İran-Ikby İlişkileri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İran Ulusal Güvenlik Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Emir başkanlığındaki heyeti kabul etti.

29.07.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İran Ulusal Güvenlik Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Emir başkanlığındaki heyeti kabul etti.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani ile Emir, Erbil ile Bağdat arasındaki petrol anlaşmasında yaşanan sorunlar ve çözüm yollarını ele aldı. Emir, İran ile IKBY'nin iyi ilişkilere sahip olduğunu belirterek, iki ülke arasında ticaret ve turizm alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen mücadeleye de değinen Emir, "İran'ın bu savaşta Kürt bölgesini desteklediğini" belirterek, "Kürdistan'ın güvenliğinin sağlanması, bizim için en önemli meselelerden biri olmuştur. Bölgede asayişin korunması ve huzurun sağlanması için her türlü yardımda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Barzani de konuk heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kürdistan bölgesi ile İran arasındaki ilişkiler, bütün alanlarda geliştirilmelidir. İran, DAEŞ'in Kürt bölgesine yönelik saldırılarında Peşmerge güçlerine yardım etmiştir. İran'ın bu tavrı, Kürdistan hükümeti ve halkı için saygıdeğerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran-Ikby İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement