İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran ile Nükleer Müzakereler

İran ile Nükleer Müzakereler

İran Dışişleri Bakanı Zarif: "Gündemin belirlenmesi, müzakere süreci ve çalışma planının belirlenmesini umuyoruz" "(Nükleer anlaşma) Bu, her iki tarafın siyasi iradesi ve iyi niyetine bağlıdır.

18.02.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin nükleer programa ilişkin anlaşmanın her iki tarafın siyasi iradesi ve niyetine bağlı olduğunu belirterek, "Her iki taraf da bunlara sahipse 6 ay içerisinde bir anlaşma yapabileceğimize inanıyorum" dedi.

Nükleer müzakerelere katılmak üzere Viyana'da bulunan İran Dışişleri Bakanı Zarif ve beraberindeki heyet, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fisher tarafından kabul edildi. Beraberindeki heyetle cumhurbaşkanlığı sarayına gelen Zarif, Heinz Fisher ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Nükleer müzakere sürecinin başlayacağını belirten Zarif, "Gündemin belirlenmesi, müzakere süreci ve çalışma planının belirlenmesini umuyoruz. Bu nedenle zaman içerisinde bir anlaşmaya ulaşabileceğiz" dedi.

Zarif, bir gazetecinin, "6 ay içerisinde bir anlaşmaya ulaşılabileceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Bu her iki tarafın siyasi iradesi ve iyi niyetine bağlıdır. Her iki taraf da bunlara sahipse 6 ay içerisinde bir anlaşma yapabileceğimize inanıyorum" diye cevap verdi. "Siz inanıyor musunuz?" sorusuna Zarif, "Evet ben inanıyorum" diye karşılık verdi.

Açıklamanın ardından Zarif ve beraberindeki heyet, Avusturya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan ayrıldı.

Nükleer müzakereler başlıyor

BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya (P5+1) ile İran arasında "nükleer soruna" nihai bir çözüm bulunması amacıyla başlatılan müzakerelerin ilk turu bugün başlıyor.

P5+1 ülkeleri ile İran arasında 24 Kasım 2013'te İsviçre'nin Cenevre kentinde varılan ve 6 aylık süreci kapsayan geçici bir anlaşma imzalanmış ve söz konusu anlaşma 20 Ocak 2014'te yürürlüğe girmişti. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement