İran Yüzünü Uluslararası Topluma Dönüyor - Son Dakika
Güncel

İran Yüzünü Uluslararası Topluma Dönüyor

Kadir Has Üniversitesi'nde "İRAN: Gerginliğe Son Veren Barış Mı, Güç Politikasına Dönüş Mü?" Paneli

13.04.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), 14 Nisan 2015 Salı günü Kadir Has Üniversitesi Galata Salonu'nda, "İran Uluslararası Topluma Dönerken: Gerginliğe Son Veren Barış Mı, Güç Politikasına Dönüş Mü?" başlıklı bir panel düzenliyor.

Panelde, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve Almanya'dan oluşan P5+1 ülkeleri arasında, İsviçre'nin Lozan kentinde süren nükleer müzakerelerde 2 Nisan'da uzlaşmaya varıldı. ABD Başkanı Barack Obama'nın 'tarihi' olarak nitelediği anlaşmanın hem İran hem de bölge açısından ne ifade ettiği derinlemesine tartışılacak.

"İran Uluslararası Topluma Dönerken: Gerginliğe Son Veren Barış Mı, Güç Politikasına Dönüş Mü?" konferansında konuşmacı olarak Milliyet gazetesinden Aslı Aydıntaşbaş, Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar, Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ahmet K. Han, MEF Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kibaroğlu, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Profesörü Haber Türk gazetesi yazarı Soli Özel katılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İran Yüzünü Uluslararası Topluma Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement