Iron Sky Demir Gökyüzü (2012) - Son Dakika
Teknoloji

Iron Sky Demir Gökyüzü (2012)

Iron Sky Demir Gökyüzü (2012)

Iron Sky Demir Gökyüzü (2012) 8 Mayıs 1945'te Sovyetler Birliği'nin Berlin'e girmesi ile 2. Dünya Savaşı Avrupa'da sona erdi ve Nazi Almanya'sı tarihin sayfaları arasına gömüldü.

29.03.2015 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iron Sky Demir Gökyüzü (2012)

8 Mayıs 1945'te Sovyetler Birliği'nin Berlin'e girmesi ile 2. Dünya Savaşı Avrupa'da sona erdi ve Nazi Almanya'sı tarihin sayfaları arasına gömüldü. Adolf Hitler'in cesedinin yakılması nedeniyle oluşan bilinmezlik ise belki de üzerinde en çok komplo teorisinin döndüğü bir duruma neden oldu.

Cesedin olmaması Hitler'in ölmediğini,ülkeyi terkedip başka yere saklandığı gibi bir sürü komplo teorisine neden oldu. Hatta Arjantin'e kaçtığına üzerine araştırmalara yapıldı ve kitaplar yazıldı. Üzerinde bu kadar komplo teorisi üretilen Naziler'in sinemaya konu olmaması ise pek mümkün görünmüyordu ki nitekim öyle de oldu. Bilim kurgu filmlerinden komediye,korku filmlerinden macera filmlerine birçok türe ilham kaynağı oldu.

2012 yılında çekilen Iron Sky/Demir Gökyüzü filmi de bu komplo teorilerinden birini Naziler'in 2.Dünya Savaşı sonrasında Ay'a yerleşip orada kolonileşmesini konu ediniyor. Almanya- Avustralya ve Finlandiya ortak yapımı bağımsız filmin yönetmenliğini ise çektiği Star Trek parodileri ile tanınan Timo Vuorensola üstleniyor. Bilim-kurgu/komedinin türü film 7.5 milyon Dolar gibi bilim-kurgu türü filmler için az sayılabilecek bütçe ile çekilmiş. Görsel efektlerinin yoğun olarak kullanıldığı filmde düşük bütçeye rağmen başarılı bir iş çıkarıldığı ise söylemek gerek. Filmin senaryosu ise Johanna Sinisalo'nun kitabından uyarlanmış. Filmin Iron Sky: Invasion isimli oyunu olduğunu da belirtelim.

Filme gelirsek;1945 yılında Dünya'dan ayrılan Naziler'in Ay'ın karanlık tarafına yerleşerek burada koloni kurmaya başlar. 2018 yılında gelindiğinde ise Dünya'yı istila etmeye hazırlanmaktadır. Sarah Palin'e benzerliği ile dikkat çeken ABD Başkanının yeniden seçilebilmek adına 50 yıldır kimsenin gitmediği Ay'a biri siyahi bir manken olmak üzere iki astronot gönderir. Naziler aslında manken olan astronot James Washington'u esir alır. Üzerinde araştırma yapan Naziler  James'in akıllı telefonundan yararlanarak en büyük silahları Götterdämmerung'u çalıştırmayı başarırlar ama telefonun şarzı hemen biter. Bunun üzerine yeni dönemin Führer'i olacak Klaus Adler ve beyazlatılarak Ari ırkına kattıkları James,dünyaya giderek daha çok akıllı telefon getirmeye çalışır. Bilim-kurgu ve komedi türündeki film içerisinde iki türündeki karşılığı verirken hicvetmekten geri durmuyor. Film bunu yaparken sinema tarihinin önemli yapımları Great Dictator,Dr. Strangelove,Downfall,Thx 1138,Apocalypse Now ve Star Wars filmlerine gönderme yapmayı da ihmal etmiyor. Özellikle Dr. Strangelove filmine yaptığı göndermeler hayli ilgi çekici. Silahlanma yarışından,ülkelerin söylediği yalanlara,tekrar seçilebilmek için ülkesini savaşa sokmaya dahi girişen egolara kadar film hicvederken elini hiç korkak alıştırmıyor.

Keyifli bir zaman geçirmek için izleyecek bir film arıyorsanız eğer işte tam olarak aradığınız film diyebilirim. Filmin 2016 yılında gösterime girmesi beklenen Iron Sky the Coming Race adında devam filminin ise fragmanı yayınlandı bile.

Habere ulaşmak için

Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji Iron Sky Demir Gökyüzü (2012) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement