İş Adamını Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis - Son Dakika
Yerel

İş Adamını Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Antalya'da 62 yaşındaki iş adamı Mahmut Yılmaz'ı el ve ayaklarını bağlayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan zanlıya, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

31.12.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 62 yaşındaki iş adamı Mahmut Yılmaz'ı el ve ayaklarını bağlayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan zanlıya, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Harun Sevgili ile müşteki Mahmut Yılmaz'ın eşi Ebru Yılmaz, yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Süleyman Çalıkuşu, sanığın en üst ceza ile cezalandırılması ve takdir indirimi yapılmaması gerektiğini söyledi.

Çalıkuşu, sanığın olay günü maktulün evine girerken tanınmamak için üzerinde bulunan kapüşonlu kıyafet ile gizlenmeye çalıştığını belirterek, "Sanık, üzerine atılı suçu tasarlayarak işlediğini gösterir. Kendisinin daha sonra Edirne ilinde sahte kimlikle yurt dışına çıkış yapmak isterken yakalanması da yine üzerine atılı suçu tasarlayarak işlediğini göstermektedir" dedi.

Son sözü sorulan sanık Sevgili, suçu tasarlayarak işlemediğini, böyle bir eylemi para için yapmadığını iddia ederek, Mahmut Yılmaz'ı öldürdüğü için de pişman olduğunu dile getirdi.

Karar

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Harun Sevgili'yi "kasten öldürme ve yağma" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanığa, ayrıca silahla konutta yağma suçundan 12 yıl, başkasına ait banka veya kredi kartını birden çok kere izinsiz kullanımı suçundan da 4 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere 16  yıl 4 ay 15 gün hapisle cezasına çarptırılmasına hükmeden mahkeme, sanık lehine takdiri indirim hükümlerinin uygulanmamasına karar verdi.

Olayın geçmişi

Antalya Toptancı Hali'nde sebze meyve komisyonculuğu yapan Mahmut Yılmaz, Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi'nde bıçakla öldürülmesiyle ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı soruşturma sonucunda, sanık Harun Sevgili Edirne'de üzerinde sahte kimlikle yakalanmıştı.

Sanık Sevgili'nin, cinayetin ardından Yılmaz'a ait cep telefonu ve kredi kartlarını çalarak,  yüklü miktarda para çektiği belirlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İş Adamını Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement