İş Sanat Yeni Sezona 5 Kasım'da Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

İş Sanat Yeni Sezona 5 Kasım'da Başlıyor

İş Sanat, yeni sezona Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisindeki performanslarıyla bilinen genç sanatçılar Hande Küden, Poyraz Baltacıgil ve Ferhat Can Büyük'ün 5 Kasım'da vereceği açılış konseriyle başlayacak.

06.10.2015 23:37

İş Sanat, yeni sezona Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisindeki performanslarıyla bilinen genç sanatçılar Hande Küden, Poyraz Baltacıgil ve Ferhat Can Büyük'ün 5 Kasım'da vereceği açılış konseriyle başlayacak.

Mayıs 2016'ya kadar sürecek 16. sezonda, klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletileri ve çocuk etkinliklerine uzanan etkinlikler izleyiciyle buluşacak.

Yeni sezona ilişkin düzenlenen toplantıya katılan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, İş Sanat bünyesindeki Kibele Sanat Galerisi ve Konser Salonu'nda 2000 yılından bu yana gerçekleştirilen yaklaşık bin 200 etkinlikte 1 milyonu aşkın sanatseverin ağırlandığını dile getirdi.

Akkuş, "İş Sanat'a gösterilen ilgi, sanatseverlerle İş Sanat arasında güçlü bir bağ oluştuğunu kanıtlıyor. Bu bizi hem çok sevindiriyor, hem de gururlandırıyor" diye konuştu

Ova: "Zengin bir yelpazede, yeni ve renkli projeler oluşturduk"

İş Sanat'ın Sanat Yönetmeni Filiz Ova da 15 yılda birbirinden değerli yerli ve yabancı sanatçıyla, ünlü orkestraları İstanbullu sanatseverlerle buluşturduklarını ifade ederek, "Kasım ayında başlayacak yeni sezonumuzda sizleri unutamayacağınız özel etkinliklerle buluşturmak için çalıştık. Alışılan İş Sanat kalitesine uygun, zengin bir yelpazede, yeni ve renkli projeler oluşturduk. Heyecanlı ve iddialıyız" ifadelerini kullandı.

Ödüllü kontrtenor Andreas Scholl ve Lestyn Davies, barok repertuvarının usta şefi Harry Bicket yönetiminde, The English Concert eşliğinde 17 Kasım'da sahne alacak.

Abdullah İbrahim Kasım'da, Avishai Cohen Ocak'ta konser verecek

81 yaşındaki sanatçı Abdullah Ibrahim, Japon kültürüne duyduğu cazibenin bir yansıması olarak 2013'te yayımladığı albümü Mukashi'yi 27 Kasım'da sanatseverlerle paylaşacak.

Echo Klassik ödüllü topluluk "Staatskapelle Dresden Solistleri", Grammy ödüllü trompet virtüözlerinden Tine Thing Helseth ile konser verecek. Helmut Branny'nin yöneteceği konser, İş Sanat sahnesinde 1 Aralık'ta gerçekleşecek

Müzik otoritelerince yüzyılın en etkileyici yüz basçısından biri olarak gösterilen Avishai Cohen, İstanbul Opera Orkestrası Yaylı Sazlar Solistleri ile çıktığı "Avishai Cohen'le Bir Akşam" dünya turnesi kapsamında 22 Ocak'ta İş Sanat'ta konser verecek.

Rus piyanist Anna Vinnitskaya, Cameristi della Scala ile 11 Şubat'ta, İsveçli mezzo-soprano Anne Sofie von Otter, Les Musiciens de Louvre eşliğinde ve Thibault Noally'nin yönetiminde 23 Şubat'ta sahne alacak.

Storm Large, ilk solo albümü "La Bonheure" ile 15 Aralık'ta, "Martha Graham Dance Company" 90. yıl özel turnesi kapsamında 20 ve 21 Kasım'da İş Sanat'ta hayranlarıyla buluşacak.

Çağan Irmak, film müzikleri projesini sergileyecek

Kubat, Hüsnü Şenlendirici, Hüseyin Sermet ve Fora Baltacıgil, 22 Aralık'ta Virtü-Öz Türküler projesiyle aynı sahneyi paylaşacak.

Şarkıları ve renkli sahne kostümleriyle Nil Karaibrahimgil, 30 ve 31 Ocak'ta "Dilek Ağacı" isimli gösteride, çocukları masalların büyülü dünyasına davet eden Judith Liberman ile aynı sahnede buluşacak.

Yönetmen Çağan Irmak, kendisi ve sürpriz sanatçıların sesinden hazırladığı film müzikleri projesini, Sunay Akın  "Çanakkale Öyküler ve Türküler" projesini İş Sanat'ta sergileyecek.

Emel Sayın, Erkan Oğur ve Kerkük asıllı tenor Ali İhsan Ekber de yeni sezonda sahne alacak sanatçılar arasında yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İş Sanat Yeni Sezona 5 Kasım'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement