İşçi Emeklileri: Günlük 81 Kuruş Zammı Devlete Hibe Ediyoruz - Son Dakika
Güncel

İşçi Emeklileri: Günlük 81 Kuruş Zammı Devlete Hibe Ediyoruz

İşçi Emeklileri: Günlük 81 Kuruş Zammı Devlete Hibe Ediyoruz

Kırıkkale İşçi Emekliler Derneği Başkanı Basri Keskin, hükumet tarafından verilen günlük 81 kuruş zammı hibe edeceklerini belirterek, "Verilen zam, biz emeklileri hayali sükuta uğratmıştır" dedi.

08.01.2015 12:23  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale İşçi Emekliler Derneği Başkanı Basri Keskin, hükümet tarafından verilen günlük 81 kuruş zammı hibe edeceklerini belirtirerek, "Verilen zam, biz emeklileri hayali sükuta uğratmıştır. Beklentimiz, yüzdeli zamlardan ziyade seyyanen zam verilmesi. Emeklilerimizi enflasyona mahkum edenlere sesleniyoruz. Bu enflasyon milletvekillerine geçerli değil mi ? Bu tablo anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı" dedi.

Basri Keskin, Kırıkkale'deki dernek binasında basın mensupları ile bir araya geldi, emeklilere verilen zama tepki gösterdi. Keskin, hükümet tarafından Ocak ayından geçerli olacak işçi ve Bağkur emekli zamlarının TÜİK hesaplarına göre 6 aylık enflasyon 2.33 olduğunu, bu hesaplamalara göre en düşük emekli aylığında 24.40 lira olacağını, en düşük Bağkur emeklisinin maaşına ise 18.94 lira yansıtılacağını belirtti. Başkanı Keskin, "Bu tablo bizim beklentilerimizi karşılamadığı gibi, biz emeklileri hayali sükuta uğratmıştır. Bizim enflasyonumuz hesabımıza göre yüzde 25'tir. Beklentimiz yüzdeli zamlardan ziyade seyyanen zam verilmesini talep etmekteyiz. Biz emeklilerin bu feryatlarına parlamentomuzdan ve hükümetimizden beklemekteyiz. Emeklilerimizi enflasyona mahkum edenlere sesleniyoruz. Bu enflasyona milletvekillerine geçerli değil mi? Kendileri 2015 yılı için bir emeklinin almış olduğu bir aylık bin lira karşılığında zaman almaktadırlar. Bu dengesiz durun halkımızın ve emeklilerimizin takdirine bırakıyoruz" diye konuştu.

ANAYASANIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

Keskin, emekliye günlük 81 kuruş zammın reva görüldüğünü, yargı mensuplarının maaşlarına bin 155 lira zam yapılmakta olduğunu belirtti. Keskin, "Eğer emekliye, dar gelirliye 'kaynak yok' diye verilmiyorsa, ülkedeki bu savurganlık neden ve niçin? Elbette ki bu tablo Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı. Sınıflar ayrımı yapılması ve farklı uygulamalar kabul edilebilir bir durum değildir. Hükümetimizden beklentimiz; emeklilerimize ülke refahından da pay verecek şekilde adaletli bir zam verilmesi. 2015 yılında bu durumun uygulanması gerekmektedir. Memur emeklilerine toplu sözleşmeyle sağlanan zamlar, dönem sonlarında enflasyon farklarıyla işçi ve Bağkur emeklilerine de aynen uygulanması gerekmektedir. Son sözümüz emekliler olarak 2.33'lük zam karşılığı olan günlük 81 kuruşu devletimize hibe ediyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşçi Emeklileri: Günlük 81 Kuruş Zammı Devlete Hibe Ediyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement