İşçi Olarak Girdiği Kuruma Müdür Oldu - Son Dakika
Yerel

İşçi Olarak Girdiği Kuruma Müdür Oldu

İşçi Olarak Girdiği Kuruma Müdür Oldu

Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğüne atanan Eşref Şentürk, kentte görev yapan basın temsilcileri ile bir araya geldi.

17.08.2014 15:46

Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğüne atanan Eşref Şentürk, kentte görev yapan basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Türkiye Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketinde (TEDAŞ) 1986 yılında işçi olarak çalışmaya başladığını anlatan Eşref Şentürk, özelleştirme sonrası kuruma il müdürü olarak atandığını söyledi.

Şentürk, bölgede çalışmanın zorluğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Çok zorluklar altında görev yapıyoruz. Ben Muş'ta 27 sene kurumun her kademesinde görev yaptım. İşçi olarak bu kuruma girdim. Muş'ta özellikle altyapı konusunda fazla bir problemimiz yok. Ancak yıllar geçtikçe ihtiyaca cevap verebilmek için bazı yatırımlar yapmak gerekiyor. Biz özelleştikten sonra bu yatırımları sıkı bir denetime aldılar. Bundan dolayı da bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bölgemizde kayıp kaçak oranı çok yüksek ve bu kayıp kaçak oranının hatlarda yarattığı hasar da çok fazla oluyor. Bundan dolayı da son zamanlarda bazı elektrik kesintileri yaşıyoruz."

Özelleştirmenin ardından kurumun perakende ve dağıtım olmak üzere iki bölüme ayrıldığını hatırlatan Şentürk, tahsilatta sıkıntılarının olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

"Kaçağımız şu anda yüzde 52 civarındadır. Bu da şirketimize çok ağır yük getiriyor. Biz enerji parasını devlete her ayın 18'inde ödüyoruz. Şu anda bölge olarak 240 milyon kilovat elektrik tüketirken, kış aylarında bu 440 milyon kilovata çıkıyor. Yaklaşık yüzde 50 artış gösteriyor. Bu da kaçağın kış aylarında yüzde 70'lere çıkmasına neden oluyor. Biz şimdi yeni yeni ekipler oluşturuyoruz. Bizim amacımız aslında kaçak tutmak değil, amacımız kaçağı önlemek. Bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Saatlerini değiştiriyoruz. Şu andaki çalışmalarımızın tamamı bu yöndedir."

Şentürk, son çıkan yönetmeliğe göre vatandaşın elektrik saatlerini kurumun vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşçi Olarak Girdiği Kuruma Müdür Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement