İşçilerin Üretimi Durduran Fabrika Kararına Tepkisi - Son Dakika
Yerel

İşçilerin Üretimi Durduran Fabrika Kararına Tepkisi

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Çelik, Gebze ilçesinde çalıştıkları fabrikanın üretime ara vermesi nedeniyle alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek, 12 gündür fabrika bahçesinde eylem yapan 418 işçiye destek verdi

17.09.2013 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Nurettin Çelik, Gebze ilçesinde çalıştıkları fabrikanın üretime ara vermesi nedeniyle alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek, 12 gündür fabrika bahçesinde eylem yapan 418 işçiyi ziyaret etti.

Parti üyeleriyle işçileri ziyaret eden Çelik, işçilerin sorunlarını dinleyerek, Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç'tan bilgi aldı.

Çelik, burada yaptığı açıklamada, yetkinin kendilerinde olması durumunda fabrikaları kapatmak yerine yenilerinin açılması için mücadele edeceklerini vurguladı.

"Haklı davanızda sonuna kadar yanınızdayız" diyen Çelik, şunları söyledi:

"Sizler ailenize helal rızık götürmenin peşindesiniz. Bizler Saadet Partisi olarak her zaman mağdur olanın yanında yerimizi alırız. Fabrikalar açmak bizim hükümetlerimize nasip olmuştur. 11 yıllık AK Parti iktidarı sadece fabrikaları ya kapatmıştır ya da özelleştirmiştir. Haklarınızı alıncaya kadar her ortamda sizinle birlikteyiz."

Koç ise ziyaretin kendilerini onurlandırdığını ifade ederek, sadaka ve harçlık istemediklerini, alın terilerinin karşılığını istediklerini söyledi.

İşçilerin hiçbir özlük haklarının ödenmediğini ileri süren Koç, "Burada 3 aydır maaş alamayan kardeşlerimiz var. Biz bir aileyiz. Bu fabrika bizimdir, fabrikamıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Haklı olduğumuz davada bir adım bile geri durmayacağız. Siyasilerimizden bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşçilerin Üretimi Durduran Fabrika Kararına Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement