IŞİD, 2 Türkmen Köyünü Kaybetti - Son Dakika
Güncel

IŞİD, 2 Türkmen Köyünü Kaybetti

IŞİD, 2 Türkmen Köyünü Kaybetti

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti, 3 aydan bu yana denetiminde bulanan Selahaddin ili Tuzhurmatu ilçesine bağlı 2 Türkmen köyünün kontrolünü kaybetti.

08.09.2014 11:42  Güncelleme: 12:01

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), 3 aydan bu yana denetiminde bulanan Selahaddin İli Tuzhurmatu İlçesi'ne bağlı 2 Türkmen köyünün kontrolünü kaybetti. Bölgedeki çatışmalarda 20 IŞİD'linin yanı sıra 3 Peşmerge ile 7 Şii milis öldü.

Irak Hava Kuvvetleri, Şii milisler ile Peşmergeler, yaklaşık 3 aydan bu yana İŞID'in denetiminde bulunan Tuzhurmatu İlçesi'nin batısında bulunan Selam ile Yenice Türkmen Köyü'ne operasyon düzenledi. IŞİD, Selam ve Yenici köylerinin denetimini kaybetti. Bölgede yaşanan çatışmalarda 20 terör örgüt üyesi öldürüldü, 3 Peşmerge ile 7 Şii milis de hayatını kaybetti.

Peşmerge güçleri Yengice köyünde tespit ettikleri sığınakta bomba imalathanesi buldu. Peşmerge basın sorumlusu albay H.H., Peşmergelerin bomba imha uzmanları ekibi ile birlikte terörist Riyad Mehdi Salih'in evinin yakınında bu imalathaneyi bulduklarını söyledi. Riyad Salih'in, Yengice'deki bir çatışmada öldürülen IŞİD'in en tehlikeli üyelerinden olan Sami Mehdi'nin kardeşi olduğu belirtildi. İki kardeşin babaları ise Saddam ordusunda önemli bir subay ve 5 devlet madalyasına sahip olduğu ifade edildi.

DHA MUHABİRİ İKİ KÖYE GİRDİ

Doğan Haber Ajansı, yaklaşık 3 aydır IŞİD denetiminde olan köylere giderek son hallerini görüntüledi. Çatışmalar nedeniyle cami ve okulların yanı sıra evlerde de büyük hasar oluşmuş durumda. IŞİD üyelerinin, uçak saldırılarından korunmak için de sığınak ve tünel kazdıkları görüldü. - Bağdat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD, 2 Türkmen Köyünü Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement