Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Ekonomi

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Suriye sınırında yaşanan gelişmeleri ve özellikle Kobani'de yaşananları bahane ederek ülke genelinde yapılan eylemler kimseye menfaat getirmez" "Yüksek duyarlılıkla hareket ederek, provokasyona kapılmamalıyız"

08.10.2014 13:14

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Suriye sınırında yaşanan gelişmeleri ve özellikle Kobani'de yaşananların bahane edilerek ülke genelinde yapılan eylemlerin kimseye menfaat getirmeyeceğini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden grupların yurt genelindeki izinsiz gösterilerini değerlendirdi.

Esnaf ve sanatkarların iş yerlerini, bankaları, dershane ve okulları tahrip etmenin çözüm sürecini baltalayacağını ifade eden Palandöken, halka zarar vermekle hak aranamayacağını ve şiddetle hiçbir hedefe varılamayacağını bildirdi. Ülke olarak önemli bir süreçten geçildiğini belirten Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye dışındaki olayları bahane ederek, ülkede kargaşa yaratmak doğru değildir. En önemlisi ülkeyi yönetenler ve yönetmeye talip olanlar da sağduyu ile hareket ederek halkı galeyana getirecek açıklamalardan mutlaka kaçınmalıdır. Suriye sınırında yaşanan gelişmeleri ve özellikle Kobani'de yaşananları bahane ederek ülke genelinde yapılan eylemler kimseye menfaat getirmez. Yüksek duyarlılıkla hareket edilerek provokasyona kapılmamalıyız. Suriye'den ülkemize gelen göçmenler konusunda bugüne kadar hep insani hassasiyetle hareket edildiğini çok iyi biliyoruz, ülkemize gelen mazlum ve mağdurların kimlikleri hiçbir zaman sorgulanmamıştır."

- "Gün ayrışma değil, bütünleşme günü"

Palandöken, Türkiye'nin Kobani'de yaşanan drama sessiz kalmadığına dikkati çekerek, Suriyeli Kürtlerin Türkiye'nin dostu, akrabası ve komşusu olduğunu kaydetti. İnsanlık dramı yaşanan bir dönemde siyasi hesaplarla hareket edilmemesi gerektiğini ifade eden Palandöken, ülkeyi yıpratacak, ortak kazanımları heba edecek tutumların, herkese kaybettireceğini vurguladı. "Gün ayrışma değil, bütünleşme günüdür" ifadesini kullanan Palandöken, ülkenin istikrarsızlığa sürüklenmemesi ve provokasyonlardan uzak durulması gerektiğini belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement