Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Mersin Valisi Çakacak: "Olaylar nedeniyle ilimizde gözaltına alınan 102 kişiden 32'si tutuklandı"

13.10.2014 17:26

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırıları bahane edilerek il genelinde düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 102 kişiden 32'sinin tutuklandığını bildirdi.

Tarsus ilçesini ziyaret eden Çakacak, Kaymakam Hasan Göç, Belediye Başkanı Şevket Can, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar ve diğer kent protokolü ile Kaymakamlık binasında görüştü.

Çakacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta birçok kentte istenmeyen olayların yaşandığını hatırlatarak, Mersin'de de bazı provokatif eylemler yapıldığını söyledi.

Mersin'in barış ve huzur kenti olduğunu vurgulayan Çakacak, "Eylemler demokratik şekilde yapılır. İnsan hak ve özgürlüğü bir başkasının özgürlüğüne müdahale olduğu an biter. İnsan hak ve özgürlüklerine, kamu düzenini bozmaya, kamuya ve vatandaşlara ait bina, araç ve iş yerlerine zarar veriyorsa bu vandallıktır, terörizm eylemleridir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberlik üzerine kurulduğunun altını çizen Çakacak, şöyle konuştu:

" Çanakkale'ye gidin, Karslı, Tarsuslu, İzmirli, Vanlı, Diyarbakırlı kucak kucağadır. Bu zararlı eylemleri yapanlar Çanakkale'ye baksınlar. Huzur ve kardeşlik içinde yurt savunmasının nasıl yapıldığını görsünler. Çeşitli inanç ve farklı etnik kimliğe sahip insanlar bugün Mersin'de barış ve hoşgörü içinde yaşamaktadır. Kimse bu kentin barış ve huzurunu bozamaz. Güvenlik güçlerimiz hukuk kuralları içinde görevlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar. Olaylar nedeniyle ilimizde gözaltına alınan 102 kişiden 32'si tutuklandı. Her türlü eylem hukuk kuralları içinde karşılığını bulacaktır."

Kaymakam Hasan Göç'ten ilçedeki durumla ilgili bilgi alan Çakacak, izinsiz gösteriler sırasında silahla elinden vurulan Tarsus Emniyet Müdürü Haydar Çelik'i de ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Kınıyorum bu olanları: Bitsin artık 0 0 Yanıtla
  • Kınıyorum bu olanları: Bitsin artık 0 0 Yanıtla

Advertisement