Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Ağrı Valisi Tekinarslan: "Bu birliğimizi, kardeşliğimizi ve heyecanımızı hiç kimsenin kötü emellerine feda edecek değiliz"

16.10.2014 20:00

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, IŞİD bahanesiyle izinsiz gösterilere ilişkin, "Bu birliğimizi, kardeşliğimizi ve heyecanımızı hiç kimsenin kötü emellerine feda edecek değiliz" dedi.

Merkeze bağlı Cumaçay köyü Gomik mezrasında hayırsever iş adamı Erol İlidi tarafından yaptırılan, anne ve babasının adını taşıyan Fatma-Hamit İlidi İlkokulu, Vali Tekinarslan, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı törenle açıldı.

Tekinarslan, törende, hayırsever iş adamı ve ailesine teşekkür ederek, kentte okullara yönelik üzücü saldırılar yapıldığını anımsattı.

"Burası, Türkiye'nin siyasi sınırlarının bittiği yer, gönül coğrafyasının merkezidir" diyen Tekinarslan, şöyle devam etti:

"Bir Ağrılı kardeşimiz bu okulu buradaki çocuklarımıza kazandırıyor, biz de donatıyoruz. Burada okul yakmıyoruz, yapıyoruz. Ağrılı okul yapar, yakmaz. Eğer burada birkaç hadsiz, densiz, şuursuz, arsız, okula saldırmışsa, bu kesinlikle Ağrılılara mal edilemez. Bunu yapmaya kalkanların da en kısa zamanda gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Sadece acıyoruz o insanlara, içinde eğitim aldığı okulu, orada okuyarak kendini geleceğe hazırlayacak gencin şuursuzca yaptığı hareketlere acıyoruz. Sadece acımakla kalmıyoruz, en hızlı şekilde işledikleri suçun cezasını bulması için gerekli mercilere teslim ediyoruz."

"Bayrağı o bayrak için hayatını feda eden millet korur"

Doğubayazıt ilçesindeki gösteriler sırasında Türk bayrağının yakılmasını da değerlendiren Tekinarslan, bayrağın, altında yaşayan her vatandaşın kanıyla dikildiğini söyledi.

Bayrağa el uzatanların o gece sabah olmadan gözaltına alındığını ve cezaevine konulduğunu anımsatan Tekinarslan, şunları kaydetti:

"Bayrağı asker korumaz, polis korumaz, bayrağı o bayrak için hayatını feda eden millet korur. Çok şükür, Ağrılı bu bayrağa sahip çıkıyor. Şu anda Ağrı'nın binlerce noktasında okullarımız ve kamu tesislerimiz var, hepsinde bayrağımız gönderde. Biz hepsinin başına asker koymadık çünkü gerek duymadık. Öz bağrından büyütüp dalgalandırdığı bayrağı, ben ne kadar koruma arzusundaysam, vatandaşımız da aynı şuura sahip. Bu konuda içimiz rahat, münferit olayların da hiç kimsenin endişesi olmasın, kararlılıkla üzerine gidiyoruz. Meydanı üç beş kendini bilmez şuursuz, zavallılara terk etmedik, etmeyeceğiz. Ruhumuz, şuurumuz, hedefimiz, millet ve devlet nezdinde değerimiz aynı. Bu birliğimizi, kardeşliğimizi ve heyecanımızı hiç kimsenin kötü emellerine feda edecek değiliz. Ne zaman milletimiz ilerlemeye başladı, ne zaman birlikte kalkınmaya başladık, ne zaman birbirimizi incitmedik, ne zaman birbirimize sımsıkı sarıldık, başımıza bin türlü bela ve fitne sarmaya çalışırlar ama bizim de ayranımız kabardığı zaman önümüzde yedi düvelin duramayacağını herkes bilir."

Hayırsever iş adamı İlidi de okulu doğup büyüdüğü yerde yapmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Bu köyün çocuklarının, özelikle kız çocuklarının okula kazandırılmasına fırsat veren bütün devlet büyüklerine, emeği geçenlere teşekkür ederim. İmkanlarımız dahilinde inşallah daha güzel Ağrı için çalışacağız" dedi.

Konuşmaların ardından 2 derslikli okulun açılış kurdelesini kesen Tekinarslan ve beraberindekiler, sınıfları gezdi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement