Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Yerel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Muş Valisi Büyükersoy, Varto ilçesinde IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde zarar gören kamu binaları ve okulları inceledi.

17.10.2014 13:47

Vali Vedat Büyükersoy, Varto ilçesinde IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde zarar gören kamu binaları ve okullarda incelemelerde bulundu.

Büyükersoy, ilçede çıkan olaylarda göstericilerce molotofkokteyli atılarak yanan ve kullanılamaz hale gelen okullar ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür Merkezi, Müftülük ve Kur'an kurslarında incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından açıklama yapan Büyükersoy, bu tür eylemlerin demokratik çözüm ve milli birlik sürecini arzu etmeyenleri sevindirdiğini söyledi.

Suçluları adalete teslim edeceklerini ve bu kişilerin cezalarını çekeceğini belirten Büyükersoy, böyle bir dönemde okulların yakılmasının, çocukların istikbalinin yakılmasının, insani olmayan bir davranış olduğunu ifade etti.

Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Hiçbir gerekçe insan hayatını ortadan kaldırmaya ve insana hizmet eden kurumları, işletmeleri, ortadan kaldırmaya sebep olamaz. Yakılan okulların, bir an önce onarılarak eğitim öğretime başlaması gerekiyor. Çünkü çocuklarımızın eğitimi çok önemli. Fakir olan il, ilçe ve köylerimizde gençlerimizin, çocuklarımızın istikbalde fakirlik zincirini kırması, daha müreffeh bir hayat yaşayabilmesi için iki faktör söz konusudur. Biri anne-babadan gelecek miras, diğeri ise eğitimdir. Birinci faktöre baktığımızda zaten bölgemizde genel olarak vatandaşımızın ekonomik durumu iyi değil. O halde tek bir imkan kalmaktadır. O da eğitimdir. Eğitim, çocuklarımızın sınıf atlaması ve ekonomik olarak daha müreffeh bir hayata ulaşması için tek yoldur ama maalesef okulları yakanlar bunu ya görmezden gelmekte ya da özellikle çocuklarımızın istikbaline kastetmeyi, onları bilgisiz, fakir ve fukara bırakmayı amaçlamaktadırlar."

Ziyaretlerde Vali Büyükersoy'a, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Varto Kaymakamı Tahir Şahin ve kurum amirleri de eşlik etti. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement