Işid'çi Olduğu İddia Edilerek Öldürülen Esnaf Cinayetinde İddianame Hazırlandı - Son Dakika
Güncel

Işid'çi Olduğu İddia Edilerek Öldürülen Esnaf Cinayetinde İddianame Hazırlandı

Gaziosmanpaşa'da 21 Temmuz 2015 tarihinde temizlik malzemeleri satan esnaf Mürsel Gül'ün "IŞİD'çi" olduğu gerekçesiyle silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin katil zanlısı olarak 6 ay sonra yakalanan Agit B. hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

25.01.2016 17:40

Gaziosmanpaşa'da 21 Temmuz 2015 tarihinde temizlik malzemeleri satan esnaf Mürsel Gül'ün "IŞİD'çi" olduğu gerekçesiyle silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin katil zanlısı olarak 6 ay sonra yakalanan Agit B. hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

OLAYI YDG-H ÜSTLENDİ

İddianamede, Mürsel Gül'ün öldürülmesinin ardından PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'nin internet sitesi üzerinden duyuru yaparak, "YDG-H Karayolları İnfaz Timi tarafından IŞİD'ci Mürsel Gül öldürülerek cezalandırılmıştır" şeklinde haber yapıldığı, bunun üzerine de çalışmaların bu bölge üzerinde yoğunlaştırıldığı kaydedildi.

TELEFON KAYITLARI İNCELENDİ

Yapılan çalışmalar neticesinde, öldürülen Mürsel Gül'ün cep telefonunda son aramayı yapan kişinin Berat A. adlı kişi olduğu, bu kişinin alınan ifadesinde ise cep telefonunu istemesi üzerine İlyas A. adlı kişiye verdiğini, kırmızı bir otomobille gelen İlyas A.'nın yanında da Agit B.'yi gördüğünü söylediği belirtildi. Bu ifade doğrultusunda İlyas A.'nın gözaltına alındığını, zanlının verdiği ifadede ise Berat A.'dan aldığı cep telefonunu Agit B.'ye verdiğini, telefonu Agit B.'nin kullandığını söylediği belirtildi.

FİRARİ ŞÜPHELİ ASKERDE ÇIKTI

İddianamede, Agit B.'nin olaydan yaklaşık 6 ay sonra Bursa Karacabey İlçe Jandarma Komutanlığı'nda er olarak görev yaptığının belirlendiği ve burada gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ifade edildi.

"TEMİZLİK MALZEMESİ ALMAK BAHANESİYLE TUZAĞA ÇEKİLDİ"

Mürsel Gül'ün infaz edilmesinin, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H tarafından planlandığı belirtilen iddianamede, şüpheli Agit B.'nin, temizlik malzemesi satan Mürsel Gül'ü, malzeme almak bahanesiyle belirtilen adrese çağırıp tuzağa düşürdüğünü ve burada uzaktan silahla ateş ederek öldürdüğü anlatıldı.

İfadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtilen Agit B. hakkında, "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "terör örgütüne üye olmak" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından da 8,5 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Daha önce tutuklanan İlyas A. hakkında da "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet etmek" suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Diğer 5 şüphelinin ise cinayete katıldıklarına dair somut delil elde edilemediği, ancak örgütün çağrısı üzerine sokağa çıkıp izinsiz gösteri yapmaları nedeniyle "terör örgütüne üye olma" suçunu işledikleri savunuldu. İddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işid'çi Olduğu İddia Edilerek Öldürülen Esnaf Cinayetinde İddianame Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement