IŞİD, Bir Uçağı Daha Düşürdü! - Son Dakika
Dünya

IŞİD, Bir Uçağı Daha Düşürdü!

IŞİD, Bağdat'ın kuzeyinde bir askeri uçağı düşürdüklerini öne sürdü.

29.12.2014 02:12  Güncelleme: 08:28

Terör örgütü IŞİD, Bağdat'ın kuzeyindeki El-Hadira bölgesinde bir askeri uçağı düşürdüğünü iddia etti.

IŞİD'e bağlı Musul'dan yayın yapan El-Beyan radyosunda yer alan habere göre, IŞİD hava savunma birimleri, Bağdat'ın kuzeyinde Beled istasyonu yakınlarında bir askeri uçağı düşürdüğünü ve pilotu rehin aldığını iddia etti.

UÇAĞIN KİMLİĞİ HENÜZ TESPİT EDİLEMEDİ

Düşürülen uçağın henüz kime ait olduğu belirtilmedi.

Olaya ilişkin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Irak Hava Kuvvetleri'nden henüz bir açıklama gelmedi.

GEÇEN HAFTA DA BİR UÇAĞI DÜŞÜRMÜŞLERDİ

Suriye'nin Rakka kentinde, geçen hafta ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir uçak düşürülmüştü. Ürdün ordusu, uçağın kendilerine ait olduğunu, pilotunun da IŞİD tarafından rehin alındığını doğrulamıştı.

ABD, IŞİD'E YARDIM YAPILDIĞI İDDİASINI YALANLADI

ABD'ye ait savaş uçaklarından, Irak'taki IŞİD militanlarına havadan silah yardımı yapıldığı iddialarının doğru olmadığı bildirildi.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD savaş uçaklarından Salahaddin'e bağlı Beled ilçesinin El-Hadira bölgesinde IŞİD militanlarına askeri yardım atıldığına yönelik basında çıkan haberlerin yanlış olduğu belirtildi.

"ABD tarafından ne Beled ilçesi ne de başka bir yere herhangi madde atıldı" ifadesi kullanılan açıklamada, basında çıkan bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve yanlış olduğu kaydedildi.

"ABD, IRAK'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK"

Açıklamada ayrıca, "ABD, şiddet kullanan radikallere karşı Irak hükümetinin ve halkının yanında olmaya devam edecek ve tek bir Irak'ın ilerlemesini destekleyecek" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'ye ait helikopterlerden, Irak'ın Salahaddin kentinde IŞİD militanlarına havadan silah ve mühimmat paketleri atıldığı öne sürümüştü. Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı da iddiaları kısmen doğrulayarak, "IŞİD'in kontrolündeki bölgeye yanlışlıkla düşen bazı silah ve tıbbi malzemelerin vurularak imha edildiğini" açıklamıştı.

IŞİD, Bir Uçağı Daha Düşürdü!
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya IŞİD, Bir Uçağı Daha Düşürdü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ebayusuff: işid hakkında fikrim yok, hakikatte nedir ne değildir, kimin güdümündedir? en azından içlerinde saf kandırılmış müslümanların olduğuna inanıyorum. ama diğer yandan azılı kafirlerin ne kadar din ve müslüman düşmanı olduklarını dünyanın dört bir yanında müslümanlara kan kusturduklarını gayet iyi biliyorum. Bunu dünya da böyle biliyor. O nedenle seviniyorum. yerin dibine geçsin uçakları. çünkü bu uçaklar benim müslüman bacımı benim masum çocuklarımı dünyanın farklı bölgelerinde bombalayan, evlerini başlarına yakıp yıkan ulçaklarla aynı uçak, içindekiler de aynı düşmanın askerleri. 29 12 Yanıtla
  • Hasan: 'Herkesin yaptığı her hayrı ve işlediği her kötülüğü, önünde hazır bulacağı gün yaklaşmaktadır. O gün kişi, kendisiyle yaptığı kötülükler arasında uzak bir mesafe bulunmasını ister. Allah sizi, kendisinden korkmanız için uyarıyor' (Âli İmran, 3/30). 17 2 Yanıtla
  • Meto: Inanmirem 4 7 Yanıtla
  • Real mardin: :D uçak düşünceye kadar 100 isimli ölüyor siz bir uçak düşürün az kaldı kökünüz kuruyor.d 1 3 Yanıtla

Advertisement