IŞİD, Palmyra'da Heykelleri Parçaladı - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Palmyra'da Heykelleri Parçaladı

IŞİD, Suriye'de Palmyra antik kentindeki harabelerden kaçırıldığını öne sürdüğü bazı heykellerin parçalanma fotoğraflarını yayımladı.

03.07.2015 08:03  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Şam İslam Devleti IŞİD, Suriye'de Palmyra antik kentindeki harabelerinden kaçırıldığını söylediği bazı heykellerin parçalanma fotoğraflarını yayımladı.

KAÇAKÇIDA ELE GEÇİRİLDİ

Fotoğrafta, altı heykel, kalabalığın önünde balyozlarla parçalanıyor. IŞİD, bu heykellerin bir kaçakçıdan ele geçirildiğini duyurdu. Örgüt, söz konusu kaçakçının kırbaçlanma fotoğraflarını da yayımladı.

ESERLER GİZLİCE SATILIYOR İDDİASI

Bu arada Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO, IŞİD'in Irak ve Suriye'de yağmaladığı sanat eserlerinin İngiltere'deki koleksiyoncuların eline geçmeye başladığını açıkladı.

UNESCO Başkanı Irena Bokova, BBC'ye açıklamasında "IŞİD'in terör faaliyetlerini finanse etmek için bu eserleri gizlece sattığını" söyledi. Bokova, Orta Doğu ve Afrika'da son dönemde dünya kültür mirasının "acımasız bir şekilde tahrip edildiği" uyarısında bulundu.

Suriye'de Halep'in eski bölümünün yüzde 60'ı çatışmalarda yıkıldı. Irak'taki 10 bin arkelojik alanın yüzde 20'si şimdi IŞİD'in denetiminde.

IŞİD Mayıs sonunda Palmyra'yı ele geçirdi. Örgütün, Irak'ta yaptığı gibi, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan antik kenti yıkmasından endişe ediliyor.

IŞİD, Palmyra\'da Heykelleri Parçaladı

Son Dakika Güncel IŞİD, Palmyra'da Heykelleri Parçaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • FENA: Ahmed Kafayı mı sıyırdın peygamberimiz zamanında o heykel Dediğin putlara insanlar yapıyordu. Burda öyle Bişey mi var ? Yemin ederim bizim bahçedeki Salatalık senden akıllı. Artık onlar bir tarih bir eser geçmişe Işık tutan dünya mirasları. 11 1 Yanıtla
  • nabi: ARTIK BU HEYKEL PUTLARI ZAMANI GECTI PUTCULUK KIRILDI 7 3 Yanıtla
  • mert mert: Müslüman, yahudi, Hıristiyan dinlerin insanlığa getirdiği şey barış kardeşlik vijdan duygusu allah korkusu olmalıydı. geriye dönüp bakıldığında ise tam tersi olduğu görülüyor Allah inanci olan biri olarak aynı zamanda din deyince tüylerim urperiyor,bir tür sapıklık ,diger insanlara eza etmeyi diger canlilara eza etmeyi kendi içinde mesrulastirma yöntemine dönüşmüş dinler. gaddarligi sapikligi en uç şekilde ortaliga döken insanlar ise nedense müslümanlar yazık çok yazik Hz Muhammed ümmetinin bu halini görüp ne diyor acaba. 7 2 Yanıtla
  • kaan: kaynağa bakmalı kaynağa. 4 0 Yanıtla
  • kaan: Bir ırmağın temiz mi pis mi olduğunu öğrenmek için kaynağına bakmak gerekir. düşünceler ve ideolojiler içinde kanımca aynısı geçerlidir. 3 0 Yanıtla

Advertisement