Işid Protestoları Şehri Birbirine Kattı - Son Dakika
Güncel

Işid Protestoları Şehri Birbirine Kattı

Işid Protestoları Şehri Birbirine Kattı

Ağrının Doğubayazıt ilçesinde IŞİD’i protesto etmek için toplanan kalabalık ile polis arasında gerginlik devam ediyor.

07.10.2014 17:29

Ağrının Doğubayazıt ilçesinde IŞİD'i protesto etmek için toplanan kalabalık ile polis arasında gerginlik devam ediyor.

Sabah saatlerinde Doğubayazıt BDP ilçe binası önünde toplanmaya başlayan yaklaşık 500 kişilik grup, belediye meydanına doğru yürüyüşe geçti. Burada basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Polisin gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ettiği grup tekrar toplanarak bu sefer taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle polise saldırmaya başladı. Polisin tekrar karşılık vermesiyle olaylar büyüdü ve şehrin her tarafına yayıldı.

Esnafın kepenk kapattığı Doğubayazıt'ta göstericiler ve polis arasındaki olaylar halen devam etmekte. Kentteki mobese kameralarını tahrip eden grup Türkiye- İran karayolunu trafiğe kapattı. Yola barikatlar kurup ana caddeleri geçişe kapattı. Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay olayların bitmesi için polisle görüşmeye çalıştı. Yapılan görüşmelerin ardından polis panzerleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA)'ları çekilmeye başlandı. TOMA'lardan "IŞİD'i istediğiniz şekilde protesto edebilirsiniz ama polise karşı saldırıda bulunmayın" diye anonslar yapılmaya başlandı. Bir süre sakinleşen ortam tekrar saldırılarla devam etti.

İlçe merkezindeki vergi dairesi, bir banka şubesi, ve bazı kamu kurum ve kuruluşlara taşlı saldırıda bulunuldu. Çıkan olaylarda yaklaşık 17 kişi gözaltına alındı. İlçe merkezinde olaylar hala devam ediyor. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Işid Protestoları Şehri Birbirine Kattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement