IŞİD Sonunda Türk Topraklarına Ayak Bastı - Son Dakika
Soğuk Haber News

IŞİD Sonunda Türk Topraklarına Ayak Bastı

IŞİD Sonunda Türk Topraklarına Ayak Bastı

IŞİD militanları sonunda Türkiye'ye ayak bastı. IŞİD'liler mayınlı bölgeye giren bir sivili ele geçirmek için Türkiye topraklarına kadar girdi.

14.10.2014 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kobani çevresindekikuşatması devam ederken koalisyon güçlerinin mevzilere etkili hava operasyonları yapması YPG'nin elini rahatlattı. YPG, dün 'e karşı üç noktadan karşı saldırı başlattı.topraklarındaki mayınlı bölgeye giren bir sivili yakalamak için ikimilitanı demiryolunu aşaraktopraklarına girdi. Sınırdaki ölüm oyunu Milliyet'in objektiflerine yansıdı.

YPG'NİN TABUR KOMUTANI HAYATINI KAYBETTİ

Koalisyon uçaklarının bombardımanıyla rahatlayan YPG savaşçıları dün 'nin güney ve batı kesiminde yoğunlaştı. 'nin üst kesimlerinde bulunan bölgede çatışmalar gün boyu devam etti. Dün Sabahkisaldırılarında YPG'nin tabur komutanıAxin'in yaşamını yitirdiği açıklandı.

50'DEN FAZLA KAYIP

'nin doğu kesiminden şehre girmeye çalışangruplarının, burada direnişle karşılaştığı ve bu bölgede 50'den fazla kayıp verdiği, silah, cephane ve telsiz cihazlarını bıraktığı öğrenildi.

saatlerinde Kaniya Kurda bölgesinden , YPG mevzilerine bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Araç mevzilere yetişmeden patlatılarak imha edildi. 'in karşı saldırısına YPG'nin verdiği sert müdahalede 15militanın öldürüldüğü öğrenildi., dün altı araçla intihar saldırısı düzenlendi. İntihar saldırılarında büyük şarapnel parçaları 'deki Atmanek köyüne düştü; köy boşaltıldığı için can kaybı olmadı.

CAMİ BOMBALANDI

Koalisyon uçaklarının saldırısından korunmak için camiye sığınan ve buraya karargah kuranmilitanlarına karşı hava operasyonu düzenledi. 'nin merkezine yakın Şeyh İsa camisi hava operasyonunda vuruldu. Camide bulunan çok sayıda 'li öldürüldü.

BEKLENEN SİLAH VE CEPHANE GELDİ

Bölgesel Kürt Yönetimi'nden beklenen silah ve cephane yardımının dün itibarıyla Rojova bölgesine gönderildiği açıklandı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, sınırındaki Tılkoçer Kapısı'ndan Rojova bölgesine giren cephane yardımının PYD'nin denetimindeki Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Serekani kasabasına ulaştırıldığı açıklandı. YPG'nin de bu bölgeden 'ye koridor açılması için 'e kapsamlı bir operasyon hazırlığı yaptığı öğrenildi. Ancak 'inişgali sırasında ele geçirdiği çok sayıda tank, top dahil ağır silahları bu bölgeye konuşlandırması nedeniyle karadan ilerlemenin mümkün olmadığı bildirildi.

SINIRDA DOLAŞIYORLAR

ve çevresinde dün şiddetli çatışmalar sürerken sınırın batı kesiminde önemli bir gelişme yaşandı. Sınırın Doğu 1 Sınır Kulesi karşısında yer alan bir tepede konuşlanan militanları dün öğleden sonra demiryolunu aşaraktopraklarında yer alan mayınlı bölgeye girdi. Mayınlı bölgeden 'ye geçmeye çalışan bir sivili almak için topraklarında ilerleyen silahlı ikimilitanı, sivil kişiyi yanlarına gelmesi için ara bölgede uzun süre ikna etmeye çalıştı. Ancak sivil vatandaş ikna olmadı. Bu sırada Doğu 1 Sınır Kulesi'ndeki askerler, 'lileri yakın izlemeye aldı. Zırhlı araçlar, 'e yakın bölgelerde devriye gezdi. 'lilerle sivil kişi arasında diyalog sürerken 'nin dış kesimlerindeki YPG mezvilerden 'lilere uçaksavar atışı yapıldı. Bunun üzerine'liler bulundukları noktadan hızla uzaklaşarak mevzilerine çekildi.

SURİYE'YE YABANCI SAVAŞÇI AKINI

istihbarat teşkiları CIA ve Economist-Soufan Grup'un rakamlarına göre, 'ye rejimine karşı savaşmaya giden 80 ülkeden 15 bin militan bulunuyor. Bu kişilerin büyük kısmı isesaflarında savaşıyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Soğuk Haber News IŞİD Sonunda Türk Topraklarına Ayak Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement