ABD'den IŞİD İtirafı - Son Dakika
Güncel

ABD'den IŞİD İtirafı

ABD Savunma Bakanı Hagel, "IŞİD sadece bir terör örgütü olmanın ötesinde" ifadesini kullanarak örgütün, beklediklerinden daha güçlü olduğunu itiraf etti.

22.08.2014 03:02  Güncelleme: 07:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün oluşturduğu tehdidin, daha önce gördüklerinin çok daha ötesinde olduğunu söyledi.

Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, "IŞİD, ABD'ye 11 Eylül saldırıları düzeyinde bir tehdit oluşturuyor mu" sorusu üzerine Hagel, "IŞİD sadece bir terör örgütü olmanın ötesinde" ifadesini kullandı.

IŞİD'in, ideolojiyle stratejik ve taktiksel hünerleri birleştirdiğini, muazzam derecede fonlanmış ve sofistike bir örgüt olduğunu anlatan Hagel, "Bu (IŞİD'in oluşturduğu tehdit), şu ana kadar gördüklerimizin hepsinin ötesinde. Dolayısıyla her şeye hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Hagel, IŞİD için, "Irak'ta ya da başka herhangi bir yerde olsun, sahip olduğumuz bütün çıkarlara yakın bir tehdit" değerlendirmesinde bulundu.

"HAVA SALDIRILARI İVMESİNİ KIRDI"

ABD'nin, Irak'ta IŞİD'e karşı düzenlediği hava saldırılarının örgütün ivmesini kırdığını ve Iraklı ve Kürt güçlerinin tekrar ayaklarını yere basmasını sağladığını belirten Hagel, ancak IŞİD'in yeniden toparlanması ve yeni bir saldırı başlatmasının beklenebileceğini kaydetti.

Hagel, bir gazetecinin, ABD'nin IŞİD'e karşı Suriye'de hava saldırısı düzenlemesi olasılığına dair sorusu üzerine, "Her seçeneği araştırıyoruz" dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey de IŞİD'in kontrol altına alınabileceğini ancak örgütün Suriye'de yerleşik kısmının da üzerine gidilmeden yenilgiye uğratılamayacağını söyledi.

Dempsey, "Bu, hava saldırıları gerektirir mi" sorusuna, "Bu, çok çeşitli araçları gerektirir, hava saldırıları bunun sadece küçük bir parçası" diye cevap verdi.

IŞİD'in yenilgiye uğratılmasının, bölgede bunu kendisine hedef edinmiş bir koalisyonun varlığı olduğu takdirde mümkün olacağını dile getiren Dempsey, "IŞİD sadece, Şam ile Bağdat arasında yaşayan, haklarından mahrum olmuş 20 milyon Sünni tarafından reddedildiği takdirde gerçek anlamda mağlup edilebilir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'den IŞİD İtirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • GÜRKAN GÜR: İŞ_İTİ DESTEKLEYEN NEKADAR MAHLUKAT VARSA HEPSİNİN CANI CEHNEME. . İSLAM DÜŞMANLARI İÇİN YAŞASIN CEHENNEM 31 3 Yanıtla
  • seher: Abd ve pkka gibi mahluklarin bas belasi olur isid umarimmm. 21 8 Yanıtla
  • mehmet eyripala: IŞİD Erdoğan ve MİT yardımıyla, belki de bilmeden güçlenmiş ve cesaretlenmiş, ayaklanma deneyi yapan 21. yüzyılda bir ortaçağ canavarıdır. Cehalet içinde olduklarından, eylemlerinin ne işe yaradığını da bilmiyor olabilirler. Bir an önce etkisiz hale getirilip, bölgenin islah edilmesi gerekir. 7 6 Yanıtla
  • karadeniz: işid demek ülkeleri petrol uğruna abd ve müttefikleri tarafından işgal edilmiş binlerce şehit verilmiş şuan her etnik gurubun paylaşmaya çalıştığı ırakın öz sahipleridir. . onlar sünni öz Müslümanlar dedikleri olmassa ırakta hiç bir gurup huzur bulamaz bu savaş yıllarca sürer 2 4 Yanıtla
  • fırat denız: bu vahşı ıslam duşmanı işıde destek verende savunanda cehennemdedır ıslam dınınde savunmasız ınsanlara karşı cıhad dıye bı şey yok kuranı kerımde mevcutur savunmasız bı ınsanın kafası kesılecek dıye bı şeyde yok olsaolsa bunlar ıslamın baş duşmanı munafık ınsanlardır 4 2 Yanıtla
  • Siyah: Tabi olm öyle diyeceksiniz zaten siz kurdunuz örgütü isaril ile mahsus 2 arac 2 bina imha ettiniz vay bakın biz de vuruyoruz yemezler koçum abd misin ne zukkumsun senin örgütün siyonismin örgütü kime neyi yutturyorsun sen ki petrol için insanlara zulüm için girdin oraya yeni çıkan bir örgüte mi kaptıracaktın ve aylarca böyle sesiz kalacaktın ? pehey 3 0 Yanıtla

Advertisement