Işid Vahşetine Tepki - Son Dakika
Yerel

Işid Vahşetine Tepki

Işid Vahşetine Tepki

Kayıpların fotoğraflarının taşındığı ve 'Kayıplar bulunsun, failler yargılansın' pankartının taşındığı eylemde, IŞİD eliyle yapılan saldırılar kınandı.

14.07.2014 11:47

Batmanda bir araya gelen kayıp yakınları, bir yandan kayıpların akıbetini sorarken, bir yandan da Işid vahşetini kınadı.

İHD ve kayıp yakınları adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır, "İnsanlığa karşı işlenmiş suçlar zamanaşımına uğratılarak, suçların failleri vebalden kurtarılamaz. Bilindiği gibi bölgemizde yüzyıl önce insanlığa karşı Ermeni Soykırımı yapıldı. Aradan yüzyıl geçmesine rağmen insanlık vicdanı, insanlığa karşı işlenmiş bu suçun sorumlularından hala hesap soruyor ve er ya da geç sorumlular insanlığa hesap verecektir. Faili meçhule kurban edilen, kaybettirilen, sokak ortasında vurulan veya herhangi bir şekilde suçsuz yere yaşam hakkı ihlal edilen 17 bin canın hesabının sorulacağı da unutulmamalıdır. Failler bilsin ki; adli makamlar önünde hesap sorma imkanımız olmasa dahi tarihte Saddam Hüseyin'ler, Miloseviç'ler, Mussolini'ler nasıl anılıyorsa onlar da tarihte her zaman lanetle anılacaklardır" dedi.

"TÜRKİYE IŞİD'DEN DESTEĞİNİ ÇEKMELİDİR"

Bağatır yaptığı açıklamada "Bilindiği gibi yıllardır Rojava'da egemenler insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyor, suç işlemekten geri durmuyor. Kobanê'de haftalardır IŞİD çeteleri ve destekleyicileri tarafından gerçekleştirilen saldırıların yegane amacı; Batı Kürdistan'da elde edilen kazanımların kanla boğulmasıdır. Bunun yanında demografik yapının değiştirilmesi hedeflenerek binlerce insanın katli ve yüz binlerce insanın mülteci durumuna düşürülmesi istenmektedir. Bu saldırılara karşı Kürt kamuoyu Kobanê'deki meşru direniş hakkını savunan insanların yanında yer alıp orada verilen insanlık mücadelesini her şekilde desteklemelidir. Yine bu saldırılara karşı Türk siyasal iktidarının da yapması gereken ilk şey IŞİD ve benzeri çetelere desteğini geri çekmektir. Türk siyasal iktidarının IŞİD çetelerine sunmuş olduğu istihbarat, lojistik ve askeri desteğine bir an önce son vermesi gerekmektedir. Aksi halde herkes şunu bilmelidir ki; Kobanê'nin meşru direnişinin kırılması durumunda; Türkiye'de 15 yıldır hedeflenen ve ulaşılmak istenen iç barış sekteye uğratacaktır.Kobanê'ye yönelen vahşie saldırılar tüm ortadoğuda olduğu gibi Türkiye'de de barış umutlarını tahrip etmektedir. Bu konuda kamuoyunun ciddi bir duyarlılığı ve insani durumu yükseltmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Işid Vahşetine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement